Ännu en vecka har snart passerat här i Cervinia och det bara fortsätter att snöa. I skrivande stund så bokstavligt talat vräker det ner. Om jag tittar ut genom fönstret så kan jag konstatera att det bara under den här eftermiddagen har har kommit ca. två decimeter nysnö på vår ballkong. Även den här veckan har bestått av mycket förberedelser inför nästan vecka då vi äntligen får ner de första gästerna på besök. Både jag och mina kollegor ser mycket fram emot att sätta igång säsongen på riktigt med glada gäster, gemensam skidåkning och trevliga arrangemang.

Sedan har det ju varit jul den här veckan och även här i Cervinia lyckades vi få oss ett mycket trevligt julfirande. När man ska välja var man ska fira jul som svensk i Cervinia så är valet inte så svårt. Mitt i Cervinias skidsystem ligger Chalet Etoile (Ullas) som är en svenskägd restaurang med fantastisk mat. Här serverades en klassisk svensk jullunch på självaste julafton.

En del skidåkning har vi också hunnit med i veckan. Skidåkningen här i Cervinia är otroligt på många sätt, men det som kanske är mest unikt är att man på ett mycket enkelt sätt kan ta sig över till Zermatt, Schweiz. Det är en ganska lustig känsla när man stiger av den sista liften upp mot Teodulpass och det plingar till i fickan av ett sms som välkomnar dig till ett annat land. I Zermatt hittar man lite tuffare pister med fantastisk utsikt över Matterhorns topp.

Jag och Oskar tog lite ledigt på julafton.
Klassisk jultallrik hos Ullas.
Påväg ner mot Zermatt.
Fin utsikt från Matterhorn-Express.

Med snöiga hälsningar

Simon Svedin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *