Kära läsare,

Denna vecka har vi i Saalbach precis som större delen av världen firat in det nya året. För oss guider inleddes kvällen med middag på Bäckstätt stal innan vi strax efter tolvslaget begav oss till Castello för att dansa av oss nyårsmiddagen.

Innan dess bjöds det dock på något helt annat. I Saalbach håller turistbyrån i samarbete med liftbolaget och skidskolorna nämligen något de kallar för Silvester unlimited Snow Show. Det är en uppvisning som inleds med en flaggparad följt av formationsåkning och ett fackeltåg, eller Fackellauf. De som åker med fanor, facklor och i formation är alltså skidskolelärarna och uppvisningen var vid Turmliften, precis bredvid Kohlmaisgipfelbahn. Efter fackeltåget stod liftbolaget för en uppvisning med dansande pistmaskiner innan det bjöds på fyrverkerispel utan dessa like. Uppvisningen började kl. 17:30, alltså precis efter det att det blivit mörkt. Det blev ett perfekt slut på en perfekt dag i backen och en perfekt början på ett perfekt nyårsfirande här i Saalbach!

Riktigt fint i backarna ner mot Leogang
På väg upp i backen precis innan uppvisningen
Skidlärarna på rad efter en uppvisning med eld och skidåkning
Gott nytt år!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *