Häromdagen hälsade jag på hos Johann Schober som driver Schober Sports & Fashion vid Stubnerkogelbahns dalstation. I denna butik hittar du allt som behövs för en lyckad skidsemester. Skidor, stavar, pjäxor, handskar, snowboard, jackor, underställ, ryggsäck, mössa, snöskor, längdskidor, transiver, googles, hjälm och ishacka! Har du med egna skidor eller snowboard kan du fräscha upp dem i Schobers helt otroliga slipmaskiner. Den största av dem (som Johann har köpt in för 300 000€) slipar, tvättar och vaxar dina skidor till top!

Här placerar Florian skidorna i den stora slipmaskinen.

Efter mina säsongen nere i Alperna då jag träffat väldigt många skidåkare, har jag märkt att ett par illa passande pjäxor kan förstöra även den bästa skiddagen. Därför är det extremt viktigt att man har ett par pjäxor som man känner sig bekväm med och då stora delar utav mitt arbete utförs i pjäxor är jag extra noggrann.

Den här vintersäsongen var det dags för mina gamla pjäxor att gå i pension och jag bestämde mig för ett par nya Salomon med ”Geschäumte Innenschuhe”, alltså formgjutna inneskor.

Här provar jag och Klaus ut storleken på pjäxorna
Formgjuter sulorna
Markerar ömma punkter
Johann bjöd på Stiegl
Inneskon fylls upp med skum som formar sig efter just din fot
Johann med mina färdig pjäxor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För alla er som har problem med era fötter eller bara vill ha den perfekta pjäxan rekommenderar jag er varmt att boka en tid med Johann.
Enda nackdelen med pjäxorna är att ni aldrig kommer att nöja er med ett par ”vanliga” pjäxor igen…

Nu bär det av på Skidsafari till Flachau, hoppas ni får en fantastisk dag i backen!
/Niklas

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *