Den andra veckan på år 2013 börjar leda mot sitt slut och även den här veckan har bjudit på en hel del sol och mycket trevliga människor. Förutom den gemensamma skidåkningen så erbjuder vi på STS Alpresor i Cervinia en del olika arrangemang under veckan. Ikväll var det dags för vinprovning.

Italien har en mängd olika viner att erbjuda, inte minst från Aostadalen.

Under vinprovningen hos Luca på restaurang Jour et Nuit så får vi smaka både vita och röda viner, alla såklart ifrån Italien. Luca är otroligt duktig inom området och han berättar inte bara om vinet i sig, utan också om korken, flaskan och självklart vilka typer av mat man ska kombinera med de olika vinerna. Det är en mycket trevlig eftermiddag med mysig inramning och härliga smakupplevelser. Som den vinälskare Luca är så har han självklart ett eget vin som han brukar avsluta vinprovningen med, vilket alltid är mycket uppskattat. Som Luca själv säger, ”a real full body wine”.

Rätt glas för rätt vin är också viktigt.

Luca är mycket stolt över sitt egna rödvin.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *