En del av mitt jobb är att åka runt till de olika orterna i min region och kolla så att allt fungerar som det skall och hjälpa platscheferna och guiderna med eventuella problem. Jag utgår från St Anton som är min bas för vintern.

Första utflykt för året gick till Italien och den mysiga byn Cortina. Våra guider har precis kommit på plats och börjat att förbereda för deras första ankomst med gäster där den 12/1.

På väg mot Cortina
Framme i Cortina

Jag har under mina år på alpresor besökt Cortina flertalet gånger både på sommaren och vintern. Något som har slagit mig är att man gillar det bara mer och mer för varje gång man kommer dit. Det är en trevlig by som är omringad av storslagna berg och en vacker natur. Efter ett antal år i alperna har man en fått en kärlek till bergen och det är något alldeles speciellt att besöka Dolomiterna. Ni som har varit där vet precis vad jag menar.

Den magnifika utsikten mitt ifrån byn
Stina testat balkongen vid guidelägenheten, Man måste passa på innan gästerna kommer.

Under mitt besök åkte vi en hel del skidor och eftersom jag har åkt där ett par gånger kunde jag visa Stina och Niko, våra guider, runt i systemen.

Niko och Stina är på väg upp mot toppen på Faloria
Våra två guider som kommer ta hand om våra gäster i Cortina. Niko och Stina
En av våra restauranger (Sol Forca) under gemensam skidåkning.

Vi passade även på att göra Sella Ronda. Det är en av våra utflykter som vi har ifrån Cortina och det innebär att vi åker från Cortina med buss till Corvara, väl framme sätter vi oss i boe liften för att starta Sella Ronda. Det är en runda man gör som är 40 km lång och man kan åka antingen medsols (orange markerat) eller motsols (grön markerat). Under denna rundan passerar man igenom ett antal kända orter i Italien som tex Arabba och en av våra nyheter för denna vintern Selva som ligger i dalen Val Gardena. Vi gjorde detta i perfekta förhållanden med sol, blå himmel och bra pister. Det är en väldigt vacker runda och man får verkligen se och uppleva dolomiterna på allra bästa sätt.

Fantastisk vy under Sella Ronda utflykten
Hanne, Niko och Stina poserar med mäktiga berg i bakgrunden
Hanne och Stina njuter i solen på restaurangen som vi äter våran lunch under Sella Ronda utflykten

Det var allt för denna gången. Väl mött i Cortina

//Viktor

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *