Föregående vecka bjöd både på unika event och perfekta förhållanden här i Saalbach!

Under den 15:e årliga Mountain Attack begav sig 900 tappra män och kvinnor sig med skidor och stighudar upp för berget. Framför dem väntade 7 toppar och totalt 3008 höjdmeters klättring. Se bilder nedan!

Det var också dags för oss guider att få prova på offpist tillsammans med Bengt fr. Dr. Snow. Bengt är den offpistguide vi använder oss utav här i Saalbach och skulle göra en vintersäsong för ca 30 år sedan men kom att bli kvar… . Under tiden har han lärt sig allt om bergen och är som ende svensk här i Österrike utbildad Bergführer. Läs mer om Bengt och Dr. Snow på hans hemsida eller på facebook.

Bengt håller förutom i våra Offpistturer även i vår Carving Clinic där ni får personliga tips och trix för att bli en bättre skidåkare och ”carvare”. Dessa arrangemang är väldigt populära. För att säkra din plats bör du förboka dem redan innan du kommer ner, det gör du på vår hemsida eller på telefon 0771- 20 20 20.

Har ni inte varit i Saalbach än det så dags att boka resan redan idag!

Trångt i starten på Mountain Attack
Tapper österrikare på väg upp för topp nr. 1 – Schattberg Ost
Äntligen i mål, 3008 höjdmeter senare
Sophie, Henna och Veronika under en helt klart ok dag på jobbet
Dennis lägger en skön sväng på Schattberg-West
I fredags var den våra gästers tur att traska upp en bit…
… för att sen åka ner

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *