Servus!

Idag har solen skinit ikapp med alla skidåkare i St Anton. I veckan vankas snöfall och ännu mera sol, ser ut att bli en toppenvecka! Det finns mängder med pister att utforska i Ski Arlberg som är området där St Anton, St Christoph, Stuben, Sonnenkopf, Zürs, Zug och Lech ligger. Hela systemet bjuder på 280 km pist! Är det första gången man besöker en viss ort kan det hända att mycket tid går åt till att studera pistkartan och försöka orientera sig rätt. Vill man få ut lite mer skidtid kan det vara skönt att hänga på någon som känner systemet. Hos oss i St Anton är alla välkomna att hänga med våra guider på gemensam skidåkning som vi har söndagar, måndagar och fredagar. Under tisdagar anordnar vi dessutom en skidutflykt som heter Der Weisse Ring men den kommer jag berätta mer om vid senare tillfälle. För att hänga med på våra gemensamma skidåkning krävs det att man har pjäxor/boots på fötterna, någon form av åkredskap, liftkort och ett humör på topp! Klockan 9.30 samlar alla sugna skidåkare på toppen av Gampenbahn för att dela in sig i mindre gruppen beroende på vilket tempo man föredrar att åka i. Grupperna kallar vi för Café Cruising, Medel och Turbo!

 

Glada guider på väg upp i Gampenbahn
Gampen på 1850 m.ö.h, samlingsplats för gemensam skidåkning!

På söndagen går alltså veckans första åkning av stapeln och turen tar oss från Gampen till Kapall och Galzig under förmiddagen för att efter lunch åka över på Rendl, ett lite mindre system med väl preparerade backar som håller sig fina hela dagen!

Sofie förklarar hur Blå 8 till St Christoph ser ut
Blå 8 till St Christoph, full fart!

På måndagens gemensamma åkning tar vi oss längre bort i systemet och utforskar St Christoph, Valfagehr och Schindlerspitse på förmiddagen och Stubens underbara röda pister på eftermiddagen.

Fredagens gemensamma åkning är en halvdag och då kör vi så många favoritbackar i repris som vi hinner!

Söndagens Medelgrupp som åkte med Petronella och Sofie, här poserar Sofie med gruppen på Rendl, Riffelscharte på 2645 m.ö.h

Hoppas vi ses i St Anton i vinter och att ni hänger med på gemensam skidåkning!
Trevlig kväll önskar Petronella

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *