Varje vecka tar vi på STS Alpresor med våra gäster ut på gemensam skidåkning då vi visar runt i skidsystemet, berättar om omgivningen samt provar de bästa restaurangerna. Här i Cervinia har vi med omsorg valt ut de bästa restaurangerna i både Cervinias, Valtournenches och Zermatts skidsystem. När vi skulle välja var veckans första lunch skulle äga rum var valet inte särskilt svårt. Under söndagens gemensamma skidåkning besöker vi såklart Chalet Etoile, eller Ulla’s som det kallas i folkmun.

Chalet Etoile är väl värt ett besök när man är i Cervinia.
Trevlig inredning i restaurangdelen.

Chalet Etoile har funnits sedan 1974, alltid i familjen Frassys ägo med svenska Ulla i spetsen. Chalet Etoile är förmodligen den mest kända restaurangen i Cervinias skidsystem och är också välkänd på hög nivå internationellt. Chalet Etoile är utnämnd  till en av de 15 bästa restaurangerna i de europeiska alperna. Köket erbjuder både nationella och internationella rätter, med fisk som specialitet. Chalet Etoile är fantastiskt beläget vid foten av Monte Cervino, Matterhorn och nås lättast genom att ta liften Pancheron, eller med sittlift från Plan Maison, och sen återfinns restaurangen mellan pist nummer 26 och 6 från Plateau Rosa.

Ulla har drivit Chalet Etoile över 30 år.
På Ulla’s hittar du alpernas bästa fisksoppa.
Sofia med gäster under söndagens lunch, vecka 5.

Buon appetito!

Simon

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *