I Cervinia är det inte bara det vackra skidsystemet med de breda och långa pisterna som lockar hit människor. Många kommer också hit för att få ta del av de många kända offpistturerna man kan åka runt om i Marmoredalen. När man åker offpist i Italien är det väldigt viktigt att använda rätt utrustning och helst bör man också ha med sig en bergsguide som känner till området om man ska ta längre turer. Här i Cervinia samarbetar vi med Heliski Cervinia som drivs av Niccola, en mycket duktig bergsguide från trakten. Med Heliski Cervinia kan man både ta offpistturer med bergsguide och även prova på helikopterskidåkning.

Niccola från Heliski Cervinia

Igår fick jag och min kollega Oskar chansen att följa med just Niccola på en av de mest kända offpistturerna här i dalen, Chamois till Valtournenche. Chamois är ett litet skidsystem ca 25 minuter ner i Marmoredalen från Cervinia. Dit tog vi oss med bil för att sedan ta oss upp med kabinen till byn och skidsystemet Chamois. På toppen av Chamois åker man på baksidan av berget ner mot Cervinias grannby Valtournenche, via Cheneil. Det är en fantastisk tur som bjuder på både öppna ytor och häftig skogsåkning.

Marmoredalen från kabinen upp till Chamois
Sista liften till toppen var stängd, men Niccola hade en lösning…
Oskar anländer till toppen av Chamois
Jag är redo!

Det var en otroligt häftig dag med mycket skidåkning, trevligt sällskap, god mat och mjölksyra… Idag har jag och Oskar varit något möra.

Hälsningar

Simon

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *