Skidområdet i Saalbach är tillsammans med Hinterglemms och Leogangs skidsystem Österrikes största. 55 liftar och 200 km pist som det går att ta sig igenom utan att åka buss. Hela skidsystemet visar vi runt i under våra gemensamma skidåkning. Idag, söndag, var det dags att ta sig upp på Bernkogel och skida i västlig riktning längs dalens nordsida.

Dagen började med en samling på torget nere i Saalbach varpå Bernkogelbahn tog oss på toppen där det var dags för uppvärmning och gruppindelning. Turerna varierar lite beroende på vilket grupp man väljer att åka med. Gemensamt för alla grupperna är dock lunchen som på söndagar avnjuts på Sonnhof. Där finns möjlighet till byte av grupp för den som under- eller överskattat sin förmåga samt att äta med sina nära och kära om man valt att åka i olika grupper (en möjlig kombination är t.ex. turbo-mamma, kaffe-pappa och medel-barn). Efter all den goda maten är det dags att upptäcka backarna ovanför Hochalm innan vi väljer andra backar längs nordsidan på vägen tillbaka till Saalbach.

Till den gemensamma skidåkningen är det bara att dyka upp och den är kostnadsfri. Vi ställer dock krav på våra gäster. Man måste kunna ta sig ner för en röd backe utan några som helst svårigheter – det blir svårt att ta sig runt i systemet annars.

Dags att boka resan till Saalbach – fantastisk skidåkning på alla berg utlovas!

Fortsättning följer…

Saalbach-HInterglemm-Leogang – 200 km ”Skicircus”
Strålande väder gör det hela extra trevligt!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *