Någonting vi som jobbar här nere i alperna för STS Alpresor har gemensamt är att vi ängnar lördagarna åt att lämna de gäster som vi haft på besök och hämta nya gäster, den så kallade transferdagen. Här i Cervinia har vi en ganska lång transfer med buss till och från flygplatsen i Genève, men minst lika vacker. Från Cervinia börjar vi med att ta oss ner genom hela Marmoredalen, vid Chatillon ansluter vi till den stora Aostadalen och tar oss via motorvägen västerut mot Courmayuer och den 11 611 meter långa Mont Blanctunneln. När vi kommer ut ur tunneln befinner vi oss i Frankrike och Chamonixdalen. Därifrån tar vi oss ut i L´arvedalen för att sedan köra över gränsen mot Schwiez och Genève. Under bussturen tar vi guider som jobbar i Cervinia tillfället till akt och berättar lite om det vi ser från bussen men också om historien bakom Aostadalen och Cervinia som by och skidort.

Väl på flygplatsen hjälper vi gästerna att checka in och förhoppningsvis snor vi åt oss en liten hejdåkram. Sedan är det dags att börja fokusera på nästkommande vecka och de nya glada gästerna som alldeles strax ska landa. Första intrycket på flygplatsen är mycket viktigt och därför jobbar alla guider från de olika orterna alltid som ett team. När alla gäster har hittat sin buss för respektive ort så bär det av mot resemålet och ännu en fantastisk vecka!

Team Cervinia har enligt rutin en kopp kaffe tillsammans och pratar igenom den kommande transfern.
Bensträckare i Aosta.
Från vänster: Cornelia-Champoluc, Finn-Zermatt, Jessica-Cervinia, Sofia-Cervinia, Hanna-Chamonix och Amanda-Verbier.
Våra ducktiga guider välkomnar de nya gästerna.
Cerviniabussen är redo att hämta gästerna för vecka 11.

Efter en fantastisk första dag på vecka 11 men bra uppslutning på den gemensamma skidåkningen, strålande sol och fantastiska pister ser vi i Cervinia mycket fram emot ännu en trevlig vecka i alpernas snötäckta landskap.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *