Ännu en vecka i Cervinia börjar leda mot sitt slut och man kan verkligen känna att det inte är långt kvar innan det även är dags för oss guider att packa ihop och bege osshemåt. Den gångna vecka har bjudit på ett härligt vårväder med lite mildare temperaturer och en hel del sol, dock har vi fortfarande ganska så kalla nätter vilket gör att backarna håller bra kvalitet hela dagen. I och med det fantastiska vädret höll vi ännu en mycket lyckad picknick i backen under onsdagen. Glada gäster, god mat och härlig stämning!

Många solbrända gäster efter onsdagens picknick.
Ben från Dragon stod för underhållningen.
Oskar och Finn sköter baren.

En annan fördel vi har som befinner oss i Aosta, Italien är att vi bara har ett par timmars bussresa till Milano, och där spelas det fotboll. I torsdags eftermiddag rullade en buss full med förväntansfulla gäster mot Milano och Stadio Giuseppe Meazza, eller San Siro som arenan vanligtvis kallas. San Siro är den största fotbollsarenan i Italien med en kapacitet för närmare 85 000 åskadare och är hemmaplan för AC Milan och Inter.

Igår var det Inter – Tottenham som brabbades samman i den andra och avgörande matchen om vilka som ska gå vidare i Europa League. I det tidigare mötet vann Tottenham med 3-0 vilket innebar att Inter var tvungna att besegra Tottenham med minns fyra mål för att ta sig vidare i ligan, vilket är en ganska svårt uppgift. Men de gav engelsmännen en riktig match och var väldigt nära att klara av det som ansågs som omöjligt av många. Machen slutade 4-1 till Inter vilket innebär att det var Tottenham som gick vidare eftersom de lyckades göra mål på bortaplan.

Jessica och Nick från Crystal är redo för fotboll.
San Siro är reda att ta emot all publik.
Matchen kan börja!
Självklart var vi italienska supportrar under vistelsen på San Siro.

Det var en häftig kväll och en upplevelse jag tror många kommer minnas länge. Nu är det dags att förbereda de sista detaljerna inför morgondagens transfer och de nya gästerna för vecka 12.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *