De senaste dagarna har det kommit en hel del snö runt om i alperna, likså här i Cervinia. Detta gör att förhållandena för offpiståkning blir extra bra och alla offpistälskare tar sig ut på berget.

Jag har ju tidigare skrivit om Heliski Cervinia och Niccolas verksamhet. Idag visade Niccola oss ännu en känd offpisttur här i Marmoredalen, Chateau des dames. Det här är en offpiststräcka som du enbart når via helikopter, vilket innebär att det är helt orört på morgonen.

Chateau des dames sett från Cervinia.

Vi samlades kl. 08:30 för att bli utrustade med den säkerhetsutrustning som krävs samt en snabb genomgång av själva åket. Därefter tog vi oss bort mot helikopterplattan för att flyga upp mot den 3455 meter höga toppen och offpistturen Chateau des dames. Det är en helt obeskrivlig känsla att bli lämnad på en sådan bergstopp av helikopter och stå och se ut över Cervinia och Marmoredalen, för att sedan kasta sig ut i den orörda lössnön.

Up we go…

Oskar är halvägs ner och passar på att njuta av utsikten.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *