Som rubriken lyder så har sommaren nu även kommit till gasteinerdalen och vi här på STS Alpresor i Bad Gastein har kört igång för fullt med våran sommarsäsong. I och med detta är det då även dags att dra igång våran blogg igen och det är jag, Jakob Carlsson, som har äran att få göra det första inlägget den här sommaren!

Säsongen har i skrivande stund hållit på i cirka en och en halv månad och vi är precis på väg att starta igång våran tredje vecka med Botaniska Strövtåg tillsammans med vår botaniker Ingvar Kärnefelt som gör sin artonde säsong här nere med oss.

Under dessa strövtåg så går vi på olika leder och promenadstigar runt omkring i gasteinerdalen och på dess olika berg. Vi beger oss till exempel upp till ett av de artrikaste områdena här, nämligen Nassfeld (ni som har varit här på vintern känner igen det som Sportgastein) där vi bland annat går in i nationalparken Hohe Tauern.

IMG_2734
Nassfeld
IMG_2698
Vårgentianan i Nassfeld

Självklart så rör vi ju oss inte bara i dalarna utan även på de olika topparna! Där kommer vi riktigt nära de högalpina växterna som finns här i bergen och vi bjuds även på fina vyer över alperna. Bilden nedan är tagen på berget Fulseck i Dorfgastein med en fin utsikt över Gasteinerdalen från sjön Spiegelsee.

IMG_3025
Spiegelsee på berget Fulseck

Då var det dags att avsluta det första blogginlägget för den här sommarsäsongen. Nya inlägg kommer att dyka upp från olika reseledare lite då och då där vi berättar om allt det roliga som händer här nere under sommaren.

Låt oss göra den här sommaren till den bästa sommaren någonsin och hoppas att vi ses snart!

Soliga hälsningar från Jakob och botanikgänget från vecka 24!

IMG_2530

Hoppas att vi ses snart!

//Jakob Carlsson

2 Comments

  1. yvonne karlsson

    Vi va på semester i bad gastein, va inte de.bästa vädret . Men tack vare er duktiga guider och trevliga utflyktsmål så.blev veckan i maj super duper! // yvonne.

  2. Tack för fina bilder! Var en vecka hos Er i juni för 2 år sedan. Längtar tillbaka till vandringar, god mat, trevliga människor och atmosfären! Så underbart fint och trevligt!
    Carin i norr

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *