St Anton är en legendarisk skidort. Här åkte byprästen skidor redan 1895 och och några år senare startades världens första skidskola här.

St-Anton-Viktor STS Alpresor

Idag är St Anton en av Alpernas mest snösäkra skidorter och de högklassiga skidanläggningarna har gett orten ett medlemskap i sällskapet ”Best of the Alps”.

St_Anton_city STS Alpresor

I den trevliga byn trängs traditionella och toppmoderna hus och atmosfären har en internationell prägel. Nattlivet är hektiskt och tillhör ett av Österrikes bästa.

St anton skidsystem STS Alpresor

St Anton tillhör skidområdet Arlberg. Här har du tillgång till 280 kilometer pist och 84 liftar fördelade på tre system med högsta åkhöjd på 2 650 meter över havet och den längsta pisten är drygt 10 kilometer lång.

”Bästa pist – 17 från Schindlerspitz ner mot St Christoff, ett av St Antons längsta åk”.

St Anton skidgäng STS Alpresor

Det finns också gott om lättåtkomliga offpistområden, många med väldigt stora ytor. Rutinerade åkare återvänder gärna till St Anton.

Bästa Offpist – ”på Rendel kan man göra det mesta. Från den enklaste offpisten till det mer avancerade med turskidor”.

St Anton Skiing STS Alpresor

Det vimlar av legendariska partyställen i St. Anton. Afterskis, barer, pubar, nattklubbar och restauranger finns för alla smaker.

Bästa mat – ”Krazy Kangaroo har de bästa och största hamburgarna, ett måste är Mario Matt burgaren”.ST Anton after-ski STS Alpresor

Guldkorn – ”Afterski på Mooserwirt med Dj Gerhart får man inte missa när man är på besök i St Anton”.

Veckans alptips kommer från Viktor Olsson som har varit platschef i St Anton i två år.

Just nu har vi har resor till St Anton med Alp Inclusive® från 6495 kr/person på Pension Tirolerfrieden i del i dubbelrum. Läs mer och boka här >> (Gäller till 31/10-2013)

Alptips St-Anton 6495kr STS Alpresor

På Facebook och Instagram kör vi Veckans Alptips och varje vecka är det ett nytt tema. Så följ oss för att inte missa din favoritort!

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *