Cervinia är Italiens högst belägna skidort och känt för långa härliga skidbackar, god mat och gassande sol. Cervinia omges av de höga bergen Matterhorn och Monte Rosa.

Veckans Alptips om Cervinia kommer från våra guider Gustavo och Miia som båda har varit i Cervinia 3 respektive 6 säsonger! (Deras tips är i kursiv stil)

Cervinia skidakning STS Alpresor

Cervinia är med sitt fantastiska läge ett av Alpernas mest snösäkra områden. Du kan ta lift upp till enastående 3883 möh vilket är det högsta läget i världen med lift.Cervinia guide STS Alpresor

”Från toppen av Matterhorn Glacier paradise (Zermattsidan) kan man börja den längsta pisten som är över 2000 höjdmeter och ungefär 21 km ner till byn Valtournanche. Börja med röd pist 85 och fortsätter till Plateau Rosa och ta sedan röd pist 7 till Cime Bianche och sedan ta 1 A till Valtournanche byn. Underbar och lång!”

Cervinia_overview STS Alpresor

Tillsammans med skidsystemet i Zermatt finns det 350 kilometer skidåkning fördelade på 93 pistade nedfarter. Den stora tillgången på pistar gör platsen perfekt för familjen.

Cervinia soligt STS Alpresor

I vintras invigdes en ny kabinlift från Cime Bianche till Plateau Rosa med plats för 125 personer. Den soliga platån, som ligger 3480 meter över havet, har en vidunderligt vacker utsikt över Breithorn. Rekommenderas!

Cervinia lunch STS Alpresor

Merparten av backarna ligger på de soliga sydsluttningarna och därför är det lätt att avnjuta god italiensk mat och sol på en av de många terrasserna.

”Bästa maten finns på Chalet Etoile mellan de blåa pistarna 26 och 4 där svenska Ulla lagar den bästa fisksoppan och pastan, de har dessutom en underbar solterass. Eller varför inte ta pistens bästa burgare på ”The Bar” på Hotel Principe Della Nevi´s terrass?”

Cervinia matterhorn STS Alpresor

”Bästa offpist hittar du under sittliften Cielo Alto och även bredvid pist nummer röd 16. Man tar först röd 7 och fortsätter till röd 13 där hittar du Cielo Alto.”

Cervinia city STS Alpresor

Det här är Italien och naturligtvis finns här massor av mysiga små restauranger, barer och caféer med fantastisk mat och goda viner. Cervinia är en riktigt charmig skidort!

”Guldkorn: Ett bra arrangemang som man inte får missa är på restaurangen Jour et Nuit där vi anordnar en vinprovning med Mr. Luca. Han håller en vinprovning om lokala viner och delikatesser. Ska man testa Heliskiing ska man göra det i Cervinia – oslagbart!”

Tack till Gustavo och Miia för att de delar med sig av sina tips! 🙂

Klicka här för att ta del av erbjudandet!

Alptips-Cervinia-7995kr-1384x790px

På Facebook och Instagram kör vi Veckans Alptips där våra guider som har spenderat både en och flera säsonger på skidorterna ger tips på sina egna smultronställen – så följ oss för att inte missa din favoritort!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *