Morzine utgör en del av Portes du Soleil-skidområdet som är helt enormt. Här finns långa, breda carvingpister som passar barnfamiljer men också branta backar för dig som vill ha större utmaningar.

Ett måste för alla erfarna åkare är att testa schweiziska muren, eller ”Le Mur” som man säger lokalt. Muren förbinder Frankrike med Schweiz, som tur är finns det även andra pister som förbinder länderna.

Morzine_overview_muren_Matthieu-Bozon_STS Alpresor

Flera passager överstiger en sluttning på 50 grader och sammanlagt är muren 1 km lång med en höjdskillnad på 331 meter. Pucklarna är på sina ställen över 2 meter höga.

Förra årets platschef Adam åkte ”Le Mur” minst en gång i veckan under hela säsongen med sina gäster i Turbogruppen.

Adam Le mur Morzine Avoriaz STS Alpresor

Schweiziska muren Le mur Morzine Avoriaz STS Alpresor

Om man inte vill ta sig ned för pucklarna kan man ta sig långt ut på kanten där det allt som oftast väntar puder.

Adam Le mur Morzine Avoriaz STS Alpresor

När du har kämpat dig ner för muren är det bara att fortsätta in i Schweiz där benen får vila i de njutbara pisterna innan du sätter dig och njuter av dagens lunch.

Morzine_lunch_hutte_STS Alpresor

Just nu har vi ett jättebra erbjudande till Morzine – passa på!

Morzine-erbjudande-131016-STS Alpresor

Prenumerera på nyhetsbrevet och följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa fina erbjudanden och trevliga blogginlägg. Vi ses!

 Tack till Adam Kristensson för info om ”Le mur”. 🙂

6 Comments

  1. Adam Kristensson

    Morzine erbjuder en oslagbar kombination mellan bra skidåkning och en utomordentligt trevlig by. Åk gärna dit när hockeysäsongen är igång, då kan du både kolla på spännande hockey och njuta av ännu högkvalitativ skidåkning. Ingen som jag har träffat har lämnat Morzine utan ett leende á la Mona Lisa!

  2. Stod stilla i Le Mur och väntade på mitt sällskap. Vände huvudet uppåt backen för att kolla vart de tagit vägen. Ramlade och slet av ett ledband i knät. Trots att jag stod stilla…

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *