Följ #Alpstafetten på Instagram @stsalpresor!

Erik Ischgl STS Alpresor

Vi svävar, flyter fram i den iskalla nysnön. Ett par åk och sedan en rykande chocklad. Solen ler mot oss, himlen är sådär blå som den nästa inte kan vara och till råga på allt är vi guider lediga idag. Bättre blir det knappt! #skists #sun#alpresor #freeday

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_chocklad

Detta med kontorslandskap, helt klart underskattat! #skists #alpstafetten#ischgl #tirol #view

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_berg

Tillåt mig att presentera mitt eminenta team! Vi startar med vår urnorska guide Ane Lindskog. Efter att ha blivit frälst på Norges bästa extremsportskola bestämde hon sig för att emigrera och komma ner till oss. Detta blonda yrväder är alltid redo, att med världens bredaste leende kasta sig ut i första bästa off-pist. Norges bästa export 2014 är varken olja eller Åge Hareid, det är Ane! #skists #alpstafetten #ischgl #norway #mff #oil #skiing

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_team_norge

Vår tredje musketör håller den finska fanan högt. Han springer, klättrar, lagar mat, åker skidor och spelar gura som en gud. Han är en cowboy i bergen, en äventyrare av högsta rang och en livsnjutare ut i fingerspetsarna. Hans namn är Hannu Lampinen och något manligare får man banne mig leta efter! #skists#alpstafetten #ischgl #finland #manman

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_team_finska

En av våra gäster visar upp klassiskt pjäxmode på dagens after ski. Någon som kan gissa årgången? PS. Det är inte 92 😉 #skists #alpresor #retro

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_pjaxmode

Som en ensam fyr i civilizationens utkant. En sista innan det okända. Så låg dagens mål, Heidelbergerhutte, dit vi tölkade bakom en scooter. Byggt 1889 i en tid av spirande alpinism och sedan präglat av ett mörkt 1900-tal. Med 25-årsjubileumet kom ett världskrig, med 50-årsjubileumet ett annat. I tusental har gästerna dragit förbi, en gång Hemingway, nu vi. Vi slutar aldrig att förundras och frågar oss, är detta himmelriket på jorden? #skists #alpresor#heidelbergerhutte #utflykt

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_Heidelbergerhutte

Majestätiskt tar sig den nya Piz Val Gronda-liften upp på 2811 möh. Detta är det senaste tillskottet i ett redan modernt system. Totalt tar de 44 liftarna i Ischgl och Samnaun ca 91 000 åkare i timmen, rätt grymt tycker vi! #skists#alpstafetten #ischgl #samnaun #E5 #lift

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_liften

Veckans Alptips: Heidelberger Hütte Erik i Ischgl berättade igår om en fantastisk utflykt till Heidelberger Hütte i alpstafetten och vi tyckte det var så intressant och ett bra tips till alla som ska till Ischgl i vinter så vi fyllde på med lite fakta, historia och bilder. Läs mer på blogg.alpresor.se (länk finns i Instaprofilen) #veckansalptips #ischgl #heidelbergerhutte #stsalpresor#utflykt

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_alptips

Legendariskt är ett urvattnat ord men något annat kan jag inte använda om Kitzloch. Mellan fyra och sju kör de en frustande after ski för att sedan förvandlas till en av byns bästa restauranger. Att testa ribbsen är ett måste! De är…. just det, legendariska. #skists #alpstafetten #afterski #kitzloch #ribbs

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_kitzloch

”Aldrig förr har så få gjort så mycket för så många” skaldade Churchill en gång om sin flygtrupp. Här är delar av vår trupp i slaget om Innsbruck där vi idag än en gång haft en ”victorius”dag! #skists #alpstafetten #innsbruck #hardwork#madonna #sölden

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_flygtrupp

Såhär vackert var det när vi lämnade Ischgl igår. Idag dumpar snön ner och vi kommer få en massa härligt mjuk åkning. #skists #alpstafetten #ischgl

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_sno

Idag blev det långlunch på Idalp med ett gäng härliga norrmän. Lägg märke till lusekoftan, ett solklart bevis på att en norrbagge är i farten! #skists#alpstafetten #alpresor #ischgl #idalp #alpenhaus

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_lunch

Locket på i dalen meb här uppe skiner solen # skists # alpstafetten

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_dalen

En pannkakssmet vispad med kärlek tillsammans med ljuvlig rom och pillemariska russin. I en panna stekt, strimlad och serverad med ett perfekt lager strösocker. Kaiserschmarrn wir lieben dich! #ischgl #alpstafetten#dessert #guidelyx

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_pannkakor

Solen går alltid ner i väster, så också här i Ischgl. Längst med Paznaun-dalen löper dorfstrasse med affärer, restauranger och after ski. Ovanför passerar Silverettabahn och påminner oss om den fantastiska kombinationen av skidåkning och stadsliv i världsklass. #ischgl #alpstafetten #skists

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_stadsliv

Igår tog vi första liften upp. Två liftar och sen var vi på krönet, kammen som markerar gränsen till Schweiz. På andra sidan en vit sol och framför oss kilometervis med orörd pist. Ischgl i ett nötskal. #skists #alpstafetten #ischgl#manchester

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_orord pist

Då når vi slutligen målet. Efter en veckas sökande, analyserande och tänkande. Vad är egentligen kärnan i denna alppärla? Hög standard, förstklassig service och strålande skidåkning är alla alternativ som poppar upp. Men fångar de byns rätta essens? Slutligen landar jag i den eviga hungern ä, förmågan att omvandlas och utvecklas. Ett samhälle som vid varje vägs slut finner början på en ny men dom samtidigt inser att målet egentligen är själva resan. Liksom Ischgl självt vägrar jag att stanna upp så bli inte förvånad om vi en dag ses längs en väg som denna. Tilld dess må väl! /Erik Månsson med team.

Alpstafetten_STS Alpresor_Ischgl_Erik_sol

Intresserad av att åka på skidsemester till Ischgl? Läs mer om Ischgl på webben!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *