Följ #Alpstafetten på Instagram @stsalpresor!

Sofie_StAnton STS Alpresor

Vi startar veckan med en härlig bild uppifrån Rendl Beach på sina 2030 m.ö.h. Här uppe hänger många skidåkare och bättrar på sina google tans i solskenet. Här finns nämligen massor av solstolar uppställda mot eftermiddagssolen med utsikt över funparken. Här i bild ser vi mig och Hanna och några av de skibummare som säsongar här i st Anton och hur glada var vi idag i solen! #skists #alpstafetten #sun #stsalpresor #skibums #rendlbeach #stantonbrothers
#stanton #powpow #funpark #alps

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_Rendl Beach

Ikväll var det skishow i st Anton! Efter en trevlig ribskväll med gäster tog jag och Mikko med oss allihop till VM -backen. Varje onsdag håller nämligen skidskolorna en skidshow där de bland annat visar upp skidåkningens historia och utveckling genom tiderna, olika tricks, backflips, fyverkerier, brinnande pistmaskiner (som ni ser i bild) och mycket mer! Riktigt kul och bra underhållning. #stanton #skists #alpstafetten #skishow #stantonamarlberg#skischools
#gluhwein #kvällsunderhållning

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_VM

Dumt att klaga! Strålande sol, puder och heldagstur med Piste to Powder på min lediga dag. Här tar vi i Level 3 oss ner offpist från Guggis Sattele i Zurs efter att tidigare åkt baksidan av Valluga på 2811 meter. #skists #alpstafetten#pistetopowder #zurs #Valluga #offpistday #sun #lovelife

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_offpist

Här har vi vår grymma offpistguide Thomas från Piste to Powder på baksidan av Valluga idag. Tack för en fantastisk dag med puder, sol, skratt och en hel del träningsvärk! #stanton #offpiste #tour #PistetoPowder #Valluga #2811#stantonamarlberg
#stantonbrothers #powpow #lovetheAlps

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_Thomas

Utsikt från Valluga över St Anton och Schindler Spitze imorse. Såna här dagar njuter man lite extra av sitt jobb. #stantonamarlberg #Schindler #sunshine#offpisteday #PistetoPowder
#Valluga #alpstafetten #skists #bradag #happy

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_Valluga

Vacker soluppgång över Rendl imorse. Idag blir en bra dag! #stanton#alpstafetten #skists #Rendl #bradag #sunrise #godmorgon

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_Rendl

Turbogruppen skuttar ner för backarna idag i St Anton. Här har vi en av våra gäster fullt fokuserad i luften! #stanton #ski #alpstafetten #skists#stantonbrothers #alps #sun

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_Ski

Efter en hel veckas skidåkande bör törst släckas och ben mjukas upp med lite pjäxdans! Därför avslutar vi alltid våra veckor med gästerna på Mooserwirt, troligtvis Alpernas mest fartfyllda afterski. Detta ställe sägs även vara den afterskihytta som säljer mest öl i hela Österrike eftersom killarna som jobbar här går runt med sådana här brickor på axlarna som de säljer öl och diverse anndra drycker ifrån. Hur det fungerar i detta vimmel av människor är svårt att föreställa sig, men det gör det, och det är det-tillsammans med DJ Gerhards fartfyllda ompa ompa musik- som ger oss österrikisk afterskikultur i världsklass! Har man inte dansat på bordet på afterskin på Mooserwirt har man inte sett St Anton på riktigt! #Mooserwirt
#afterski #stanton #stantonbrothers #österike#afterskikultur #skists
#alpstafetten#pjäxdans #fest #party #öl #magi

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_Afterski

Det var en gång en liten flicka som hade en väldigt stor idol. Idolen hette Gerhard och han arbetade som DJ på en av Österrikes bästa afterskier: Mooserwirt. Flickan fick ett jobb som reseledare i Alperna och genom det upptäckte hon vad RIKTIG afterski faktiskt var. Idag var dagen hon fick träffa sin idol. Så här lycklig var hon då! #Mooserwirt #afterski #austria#alpstafetten #skists #stanton #music
#party #stantonamarlberg#stantonbrothers #stsalppimatkat

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_DJ

Då var det dags att presentera oss alla som jobbar här i St Anton! Vi börjar från vänster. Eric: Här har ni killen som cruisar genom allt med leende. Denna skidåkande charmör blir bästa vän med alla! Johannes (på taket): Våran krullhåriga platschef med stenkoll på allt och som aldrig tvekar på att dra ut i offpisten eller stanna lite extra länge på afterskin! Mikko (i bilen): Vår stabila finne med ett enormt tryck på dalskidan. Något manligare hittar ni inte i Alperna! Hanna: Denna skönhet representerar Skånes party-elit. Liksom på dansgolvet så dansar hon ner för backarna! Sen har vi mig längst till höger, glad tok som älskar skidåkning och att jobba med detta gäng! Sist men inte minst ser ni vår sjätte crewmedlem: Bob -vår flakbil. Denna pansarvagn klarar av allt och är till stor hjälp transferdagar som denna! #stantonbrothers#stanton #crew #skists #stsalppimatkat #stsalpresor
#alpstafetten #älska#att #jobba #i #Alperna

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_Bil

Transfer till Innsbruck är kul! Framför allt för att man får träffa sina kollegor som jobbar på andra orter. Här har vi myslunch a’ la Innsbruck Airport i väntan på de nya gästernas ankomst. Grymt bra gäng!! #skists #alpstafetten#Innsbruck #Airport #lunch #transferday #stsalpresor #stsalppimatkat

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_Giuder

Nu är transferdagen över, välkomsmötet avklarat och vi reseledare är laddade för en ny vecka! Slänger upp en bild från lite offpiståkning jag och Johannes hann med förra veckan. Dom två prickarna i bild är jag och Johannes som tar oss ner från Rendl på ca 2645 meter. Magisk dag! Kan tänka mig att även kommande vecka kommer att bjuda på dagar som denna. #skists#alpstafetten #stanton #powpow #offpiste #Rendl #puder #älskasnö #alps

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_Magisk

Veckans första gemensamma skidåkning är igång och vi i medel-gruppen är överlyckliga över all snö som har kommit under natten och morgonen. Riktigt mjuk pudersnö i och utanför alla backar! Här tog vi en gruppbild i snön framför den lilla byn St Christoph på drygt 1800 meter. #puder #älska#skidåkning #powpow #skists #StChristoph #stantonbrothers
#stanton#alpstafetten #gemensamskidåkning #stsalpresor #stsalppimatkat #nysnö

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_St Christoph

Eftersom St Anton, utöver sitt varierade skidsystem, också är känt för alla sina fartfyllda afterskihyttor tänkte jag fortsätta på det temat. Idag har vi afterski på Krazy Kanguruh som kanske är ett av de mest omtalade ställena i hela St Anton. Förr ägdes det av svensken Gunnar Munthe men nu är det den kända österrikiska skidåkaren Mario Matt som tagit över! KK har rockat i hela Ski Arlberg-området sedan 1965 och fortfarande hör det till ett av St Antons absolut bästa afterskier. I bild ser vi två kängurur som verkligen diggar KK till max! Nu är det fest! #afterski #stanton #party #braskiddag #KrazyKanguruh#stantonbrothers
#fest #öl #gluhwein #pjäxdans #skists #alpstafetten

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_Krazy Kanguruh

Mikko stortrivdes idag på afterskin med gästerna! #stanton #stantonbrothers#KrazyKanguruh #party #music #alps #alpstafetten #skists
#stsalpresor#stsalppimatkat

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_Krazy Kanguruh 2

Reseledare Hanna njuter av morgonsolen och den nypistade manchestern idag! #skists #sol #alpstafetten #skists #manchester #st christoph #stanton#stantonbrothers #skidåkning #alps

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_reseledare

Sol och moln idag i St Anton. När molnen kommer får man försöka hålla sig där det finns sikt. Ett vanligt ordspråk i St Anton är: ”Solen lyser alltid på Rendl”. Och det stämmer faktiskt nästan alltid, vilket är varför Rendl Beach också ligger här. Folktomma Rendl ligger också i skuggan på morgonen, vilket är varför snön håller sig kall och bra hela dagen. Här ser vi några gäster i solen som precis pumpat lite puder. Bra dag. #skists #alpstafetten #stsalpresor#stsalpresor #stanton #Rendl #bara #för #att
#alperna #äger

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_sol ocg moln

Ännu en magisk dag på jobbet med skidåkning trevliga gäster och grym skidåkning med start på Galzig och Schindler Spitze. Till lunch vart det Tiroler Gröstl med stekt ägg på Gasthof Sportcafé i Stuben. (Kan förklaras som österrikisk pyttipanna som nästan alltid serveras direkt i stekpannan.) Därefter blev det mer skidåkning i området Stuben och St Christoph för att sedan avsluta med afterski på Heustadl i pist 1. #tirolergröstl #skists #alpstafetten#älska #mat #stantonamarlberg #afterski
#Stuben #Schindler #StChristoph#ski #in #sunshine

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_mat

I St Anton samarbetar vi med Alber Sport som är en av de största skidbutikerna och skiduthyrarna i hela dalen. Alber Sport startades i St Jakob av en man vid namn Robert Alber 1946. Med åren har butiken växt och flyttat till mer centrala delar av St Anton. Idag finns butiker för försäljning och uthyrning både vid Galzigliften, på huvudgatan och vid Nassereinliften. Här har vi några duktiga killar och tjejer i Galzigbutiken som gärna hjälper till att hitta rätt grejer för just dina mål med din åkning. Riktigt trevligt att möta dessa sköningar varje morgon då vi i STS ska hämta ut våra skidor! Enchanted by nature, enthralled by sports – Det är Alber Sport! #skists #alpstafetten #stantonamarlberg#stantonbrothers #Alber #Sport

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_Alber sport

Kolla in leendet på den här killen! Idag är det glittrande puder och sol åt alla håll. Idag kör vi i området Vita Ringen i Zurs och Lech med gästerna. Ett lite snällare område med många blå och röda pister och lättillänglig offpist. Imorse hade vi alla backar i Zurs för oss själva med nypistad manchester och 1 dm nysnö ovanpå det. Jag var lika lycklig som Johannes på den här bilden! #skists#alpstafetten #nysnö #puder #sunshine #WeisseRing #VitaRingen
#Zurs#Lech #lovetheAlps

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_vita ringen

Varje vecka när vi kör vår utflykt till Vita Ringen eller der Weiße Ring som vi säger på österrikiska stannar vi och äter i Oberlech. Där, på restaurangen Mohnenflu, serveras troligtvis en av Österrikes godaste rösti (stekt potatiskaka med bacon, smält ost, stekt ägg och sallad. =Gott!!!). Den är legendarisk. Mikko verkar nöjd! #skists #alpstafetten #Zurs #Lech #VitaRingen #derWeßeRing#rösti #sol
#pudersnö #powpow

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_Mohnenflu

Härlig utflykt till Vita Ringen idag! Här tog mediumgruppen en gruppbild uppe vid Weiße Ring-symbolen på berget Rufikopf på 2350 m.ö.h. Glatt gäng! #stantonamarlberg #Zurs #Lech #Rufikopf #WeißeRing #skists #alpstafetten
#älskasnö #powpow #bra #dag

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_gang

Galen afterski på Basecamp!! Mikko har riktigt kul med våra gäster från ”Team Skåne med husdjur” som de kallar sig. Här ser vi husdjuret som kör fullt ös även han! St Anton är alltså, som tidigare nämnt, väldigt känt för sina fartfyllda afterskier. Men även nattlivet i byn bjuder på en hel del variation och vill man festa loss finns det nästan alltid någonstans att gå – oavsett om det handlar om ett glas gott vin eller att köra gärnet på dansgolvet en kväll! #stanton#stantonbrothers #fest #afterski #party #Basecamp #alpstafetten #skists#lovealps

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_party

Då var även St Anton i mål. På sista bilden för veckan ser vi utsikten från Valluga på 2811 meter i skymning, en av de många vackra vyerna här i St Anton. Tack alla ni som följt med, gillat och kommenterat. Hoppas att jag åtminstone får träffa några av er under säsongen eller att ni blivit lite inspirerade att välja St Anton, självaste skidåkningens vagga, nästa skidresa. Nu tar Anna i Flachau över stafettpinnen. Keep rolling it @stukaplan! Massa kärlek fån Sofie med team! #stanton #stantonbrothers #stantonamarlberg #skists#alpstafetten #alps
#bästaorten #festikväll #love #tackföross

Alpstafetten_STS Alpresor_St Anton_Sofia_skymning

Intresserad av att åka på skidsemester till St Anton? Läs mer om St Anton på webben!

 

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *