Följ #Alpstafetten på Instagram @stsalpresor!

Frida_Flachau_STS Alpresor

Innan vi bjuder in er till Flachau skall ni faktiskt få ett litet smakprov på Schladming. Samma liftkort som i Flachau och endast 30 min bort – givetvis passar vi på att göra en skidutflykt hit varje onsdag med vpra gäster! Nypistade backar, – 4°C, solen som kikar fram och stora snöflingor som sakta ringlar sig ner… wunderbar!! #Skists #Flachau #Schladming #ALPstafetten#hejmittvinterland

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_lift

Förutom skidåkningen så har jag en stor passion för mat – så man kan ju lugnt säga att jag har hamnat rätt! Förutom alla magnifika Alptoppar så är också det österrikiska köket något utöver det vanliga. Idag satt det väldigt fint med den här nybakade favoriten, inte bara för att den är ren fröjd för själen utan även en perfekt uppladdning inför dagens åk i Schladming’s världscupsbacke. Och man kan ju knappast spendera en vecka i Österrike utan att äta en Apfelstrudel – håller ni inte med mig?? #Skists #Flachau #ALPstafetten #Schafalm#Planai #Schladming #ettäppleomdagenärbraf
örmagen

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_fika

Dagar som denna, när Flachau bjuder på strålande sol, då är det många som parkerar skidorna utanför Wagrainerhaus och intar ryggläge i deras fårskinnsklädda solsängar. Eller om magen kurrar kan man beställa in en träplatta full med rykande kött direkt från utomhusgrillen, eller varför inte krypa upp i myshörnan som är välutrustad med kuddar och plädar? Under både sommar och vinter, sedan 1951, kan man besöka detta underbara Gasthaus på 1750 m.ö.h. Detta är ett av alla våra smultronställen här och helt klart stället nr. 1 när man skall jobba på goggle-brännan! #Skists #Flachau #ALPstafetten#Wagrainerhaus #goggletan #chillout #bbq #lovelife

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_farskinnskladda

Här i Flachau är vi ett stadigt team på två tösabitar och här har ni min andra hälft, följeslagare, trogna kompanjon och till Er tjänst – Anna Maaranen! Flachau’s alldeles egna mumintroll, med nypvänliga kinder, hårlockar to die for och ett skratt och leende som smittar av sig på flera mils avstånd! Bästa pisten: Röd nr 33 Österrikisk rätt: Ofenkartoffel mit speck und käse Favoritarrangemang: Vinprovning Säsongens mål: förstå norska & få en rejäl goggle-bränna.  #Skists #Flachau #ALPstafetten #guide #mumin #wunderbar

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_team

Happy Valentine’s Day från ett soligt Flachau Dagen då man skall visa glädje & uppskattning till alla nära och kära! Därför har vi knåpat ihop en liten ask full med choklad. Med denna spatserar vi runt i Flachau till våra gäster och samarbetspartner – sprider lite kärlek helt enkelt! Glöm inte att göra det du också. #Skists #Flachau #ALPstafetten #Happyvalentinesday #choklad#finastepappershjärtatever

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_happy_valentines_day

Den slukar 130 personer när den under en sträcka på 2 km glider fram i den friska alpluften. Årets stora nyhet är den här imponerande skönheten med namnet G-Link, en topp-modern gondol som svävar 232 m över byn Wagrain och gör det möjligt för oss att åka skidor Flachau – Wagrain – Alpendorf, helt utan att behöva ta bussen. Vi tackar & bockar för denna grymma investering! #Skists #ALPstafetten #Flachau #Glink #flyingbeuty

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_G-link

Och den österrikiska matresan fortsätter! Ikväll är sista tillfället för oss att umgås med våra gäster för den här veckan, och väldigt passande är att göra det över en smarrig fondue! Vi tar oss till restaurang Ennshof och där dukar de fram olje-, buljong- & en ostfondue gjord på 4 olika ostar. Till detta har vi kött, kyckling, fisk & räkor – allt finns framme på bordet så det är bara att prova & äta på hur mycket man vill & orkar! Ett väldans trevligt sätt att avrunda ännu en härlig vecka på ★ Kurrar magen? #Skists #Flachau #ALPstafetten #fondue#Nomnom

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_mat

Solen skiner och den gula insatsstyrkan är på plats på Salzburgs flygplats! Efter att vi har kramat veckans gäster hejdå, är vi nu redo för att ta emot nya skidsugna människor. Här ser ni mina underbara kollegor ifrån både Bad Gastein, Saalbach & Schladming. Vi har nu nått vecka 8 vilket innebär sportlov och jag kan lova att vi är gö’taggade på att göra det lovet så grymt som möjligt. Vad gör vi?! NU KÖR VI! #Skists #Flachau #ALPstafetten #Salzburg #gulingar#taggadetilltusen #readytorock

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_guider

Rodel i Flachau innebär inte bara fart & fläkt, utan man kan även få uppleva den här otroligt vackra vyn över Dachsteinglaciären ★ #Skists #Flachau#ALPstafetten #breathtaking #sunset #Dachstein

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_rodel

Om man är ute och traskar i Flachau kan man svänga förbi ”Milch Automat” & fylla på energiförrådet med ett glas med färsk mjölk. Denna dryckstation sitter på väggen till stallet där kossorna bor, så mycket färskare mjölk är svårt att få. Helt klart värt en visit! #Skists #Flachau #ALPstafetten #muu#milchautomat

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_Milch_Automat

Idag vart swt dags för veckans första after ski och den kör vi gärna på apres ski temple Hofstadl! Här är det minst sagt go stämning med ompa ompa-musik, beer towers (mes på bild), deras populära öl-gondol & pjäxdans på golv och bänkar fram till midnatt. PROST! #Skists #Flachau #ALPstafetten #Hofstadl#afterski #ompaompa

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_musik

Kalasandet fortsätter! Ikväll har vi skålat in veckan med våra gäster på restaurang Musistadl. Varje kväll från 21.00 är det liveband som spelar här, ikväll är det omåttligt populära Life Brothers som får det här 400 år gamla stället att gunga! Go kväll allesammans! 🙂 #Skists #Flachau #ALPstafetten #Musistadl#FlachauerGutshof #LifeBrothers #söndagsröj
#livemusic #klackarnaitaket

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_liveband

Guten Morgen! Stora härliga flingor har fallit från skyn under hela natten & gör det fortfarande. Nu sitter vi i en av alla Flachau’s stolsliftar med rumpvärme – kanonskönt! Idag blir det massa åk och lek i allt puder Snön, vi välkomnar dig! #Skists #Flachau #ALPstafetten #powpow #puder #snow#loveit

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_puder

Idag tar vi den gemensamma skidåkningen med G-linken vidare till Wagrain & Alpendorf. Dagens lunch njuter vi därför av i Alpendorf inne i vackra Buchau Hütte. Min favorit är deras Tiroler-Rösti (österrikisk pytt-i-panna). Inredningen består mestadels av inblickar från Alpernas djurliv – bl a horn från några ståtliga klövdjur som man kan ha turen att se under våra vandringar på sommaren 🙂 #Skists #Flachau #ALPstafetten #Alpendorf #Buchauhütte #gems

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_lunch

Efter snö kommer solsken ★ Idag tar vi med våra gäster till fantastiska Flachauwinkl/Zauchensee & njuter av nypistade backar. #Skists #Flachau#ALPstafetten #Flachauwinkl

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_solsken

Idag är det tisdag och det innebär att det är dags för min favoritaktivitet – Rodel! Vi åker upp till vackra Sattelbauer Hütta, tar något gott att dricka – t ex deras hemmagjorda jagerte. Sedan är det dags för färden som alla är så grymt taggade på! Med träkälken åker vi ner i solnedgången för den nästan 4 km långa rodelbanan. Om man inte är ett barn så kan jag garantera att man i alla fall kommer känna sig som ett, fantastiskt kul! #Rodel #Sattelbauer#Flachau #Nofilter #sunset #Skists #ALPstafetten

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_tandkalken

Då var det återigen onsdag och den här veckans Alpstafett är över för oss i Flachau. Idag väntar ännu en grym skiddag och vi håller tummarna för att vädret blir likt bilden 🙂 Stort tack för att ni har hängt med oss! Nu är det dags att lämna över stafettpinnen till underbara Julia i Val Thorens! Önskar er en härlig vinter & hoppas vi ses i Alperna ★ // Anna #Skists #Flachau #Wagrain#Alpendorf #Flachauwinkl #Zauchensee #ALPstafetten #tacko
chbock
#overandout

Alpstafetten_STS Alpresor_Flachau_Frida_skiddag

Intresserad av att åka på skidsemester till Flachau? Läs mer om Flachau på webben!

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *