Med många breda blå och röda carvingpister passar Cervinia perfekt för barnfamiljer. Det är enkelt att hitta i skidsystemet och man tar sig lätt upp från byn med sittlift. Liftpersonalen är väldigt uppmärksam på när det kommer barn och hjälper gärna till, saktar ofta in liften för att det ska bli smidigt att gå på.

Skidåkning i Cervinia STS Alpresor

Cervinia med STS Alpresor

Det blir ett stopp på ”Ullas” (Chalet Etoile) för att dricka varm choklad och för att få tillbaka energin för att orka ännu fler härliga åk. En stund i solen är aldrig fel!

Chalet Etoile med STS Alpresor

I Cervinia finns det inte bara skidåkning. Om man har krafter kvar efter en dags skidåkning så kan man bl a gå till Linos nere i byn och hyra skridskor.

Skidskoåkning i Cervinia med STS Alpresor

En dag var det lite väl snöigt på berget för vår smak idag, så vi tog bussen till Valtournanche, grannbyn som bara ligger 10 min ifrån Cervinia med buss (det går även att åka skidor dit). Där finns ett badhus och  i många italienska badhus är det krav på badmössa, så det var bara att ta seden dit man kommer och ta på mössan.

Massa snö i Cervinia STS Alpresor

Bada i Valtournanche STS Alpresor

Bilderna på de vackra vyerna är något vi kommer att ta med oss hem från Cervinia. Matterhorn och bergen runt omkring följer oss som en vacker fond i backen och till och med från bastun på Meuble Gorret får man ta del av denna mäktiga topp.

Bastu_Meuble_Gorret

Vi lämnar Cervinia med goda minnen, mycket snö, god mat och en längtan efter att en dag komma tillbaka.

Familjevänliga Cervinia med STS Alpresor

Maria Finn
Gästbloggare

Vill du också vara gästbloggare? Hör av dig till hello@alpresor.se

Vill du åka till Cervinia eller till något av våra andra härliga resmål?
Boka din resa på www.alpresor.se

Se fler härliga bilder på Instagram med @stsalpresor och #skists

SkiSTS Instagram STS Alpresor

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *