Veckan började med strålande sol, knallblå himmel och pistvisning i ett av Österrikes största och moderna skidområden, nämligen i Ischgl.

Guider Ischgl STS Alpresor

Guiderna var riktigt proffsiga och inte nog med att de höll reda på 15-20 personer som åkte åt olika håll så berättade de även en hel del bakgrundshistoria och ”nice-to-know”-fakta om olika Alptoppar, hütter och allmänt om Ischgl.

Gruppbild Ischgl STS Alpresor

Jag reste med min bästa vän Stina och här är vi tillsammans med guiden Erik och ni ser ju hur gott och glatt vi har det. Underbart!

Lift och Manchetser Ischgl STS Alpresor

Veckan i Ischgl kantades av solsken istället av nysnö och då får man vara uppe med tuppen för att få de bästa åken i pisten. Manchester!

Manchetser Ischgl STS Alpresor

Temperaturen kunde inte vara bättre, minus på topparna och någon plusgrad längre ner mot byn så vi åt gärna lunch ute. Det är här ett av de lyxigare restaurangerna i backen. Här kan man boka en solbädd för 18 euro/dag.

Lyxig lunch Ischgl STS Alpresor

Några av dagarna avslutade vi i solen på Paznauner Tajas restaurang som är den bästa (och den enda) afterskin i backen. Akta dig när du ska hem härifrån, folk är lite vingliga då.

Afterski Ischgl Pasnauner Taja STS Alpresor

Vad passar bättre än en Aperol Spritz när man är i Alperna?

Aperol spritz Paznauner Taja STS Alpresor Ischgl

Det står en DJ i ett bås och kör ”umpa-umpa” blandat med modern musik. Afterskin avslutas med en klassisk låt ”Wir sind jeden jahre im ischgl…” och alla håller om varandra och sjunger med i kör. Härlig stämning som bör upplevas.

Paznauner Taja dj-bås STS Alpresor Ischgl

Efter afterski blir det middag på byn och vi äter halvpension på Hotel Alpina som känns mycket lyxigt då de serverar fem rätter jättegod mat.

Hotell alpina dessert Ischgl STS Alpresor

Avslutar det här blogginlägget med Ischgl by night och tackar för mig. Återkommer med ännu ett blogginlägg om våra utflykter/aktiviteter och fler förslag på afterski.

Ischgl by night STS Alpresor

Ha det fint! /Lina
Gästbloggare
_________________________________

Vill du också vara gästbloggare? Hör av dig till hello@alpresor.se

Vill du åka till Saalbach eller till något av våra andra härliga resmål?
Boka din resa på www.alpresor.se

Se fler härliga bilder på Instagram med @stsalpresor och #skistsSkiSTS Instagram STS Alpresor

One Comment

  1. Pingback: STS Alpresor Blogg » Topplista: Alpernas 5 bästa orter för piståkning

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *