Har nu haft tre underbara dagar i Morzine med boende på Hotel Petit Dru. Morzine är en relativt stor stad om man ser till Alperna. Väldigt mysig by med typisk alparkitektur. Skidåkningen i Morzine är väldigt snäll och passar utmärkt för familjen då det är en väldigt barnvänlig ort och där det mesta av skidåkningen sker på relativt lågalpin miljö.

Julie Barribomössa Morzine STS AlpresorHär har vi lilla Julie, 1 år och 3 månader som gör debut i Alperna i pulka och fin mössa.

Familjevänligt STS Alpresor Morzine Franska alpernaMorzine gör även den allra minsta belåten!

Det finns en hel del trevliga restauranger på berget. Många med utsikt över Mont Blanc. För de som är ute efter lite tuffare skidåkning så tar man skidbussen 5-10 min till Avoriaz som erbjuder det som franska Alperna är mest känt för- höga spetsiga berg, långa åk och bra offpist.

Avoriaz Morzine STS AlpresorVy över Avoriaz

Idag tog vi oss via Avoriaz till den franska orten Châtel. En helt suverän skidort som är ett måste för den som besökar Morzine. Alla dessa orter är sammanhängande skidorter inom det extremt stora området Portes du Soleil.

Châtel Morzine STS AlpresorMästerliga Châtel!

Vi har haft blå himmel och sol varje dag och det har inte snöat på ett tag. Trots det erbjuder Châtel helt suverän varierande åkning. Hade förutsättningarna varit bättre för offpist med ett rejält snödump hade helt klart chatel varit området jag hade begett mig till direkt när liftarna öppnade.

På återhörande från ett soligt, strålande Morzine och Hotel Petit Dru!
/Tomas
Gästbloggare

_________________________________

Vill du också vara gästbloggare? Hör av dig till hello@alpresor.se

Vill du åka till Saalbach eller till något av våra andra härliga resmål?
Boka din resa på www.alpresor.se

Se fler härliga bilder på Instagram med @stsalpresor och #skistsSkiSTS Instagram STS Alpresor

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *