Så var vi äntligen här! Efter en lagom lång transfer kom vi fram till vårt mysiga hotell, Mont Gelé i Verbier. Hotellet har ett kanonläge mitt i pisten och samtidigt nära till centrum. Rummen är jättemysiga och god frukost varje dag. perfekt!
Vi hade lite otur med vädret i början, mycket dimma och snöfall, med det bäddade perfekt inför resten av veckan.
Efter snö kommer solsken, vilka fantastiska dagar vi fick sen. Underbar skidåkning i ett gigantiskt skidsystem. Vi åkte genom alla 4 dalarna bort till Veysonnaz, en riktigt härlig dagstur.
Det finns många mysiga lunchhyttor med väldigt god mat. Idag blev det den schweiziska specialiteten Tartiflette som smakade helt gudomligt. Något jag varmt kan rekommendera.
På tisdagen var det stort firande i Verbier, då firades Mardi gras. All klär då ut sig, oavsett om du jobbar på en restaurang i byn, en hytte i backen eller om du åker skidor. På Chalet Carlsberg möte jag ett par som självklart firade denna dag!
En kväll under veckan bokade vi en en Schweizisk afton då det bjöds på ”Le Chapeau”, som innebär att man grillar sitt eget kött på en hattliknande grill och till detta serveras det flera goda såser med klassisk pommes till. Mycket gott och ett trevligt sätt att äta mat.
Jag säger bara en sak – Verbier, je reviens – jag återkommer!
Anne
Gästbloggare
_________________________________
Vill du också vara gästbloggare? Hör av dig till hello@alpresor.se
Vill du åka till Saalbach eller till något av våra andra härliga resmål?
Boka din resa på www.alpresor.se
Se fler härliga bilder på Instagram med @stsalpresor och #skists