Nu får vi tacka Anna så mycket för att vi fick följa med henne under förra veckan! Jag heter Frederik och det är nu min tur att ta över stafettpinnen och leda er in i vår sista vecka för säsongen som är påsklovsveckan! Fortsätt häng med oss här i Bad Gastein när vi krämar ut det sista av vad alperna har att bjuda på för i år! #alpstafetten #skists #stsalpresor #badgastein #slutspurten #ändainikaklet

Alpstafetten_STS Alpresor_Bad Gastein_Fredrik-1
Vi rivstartade veckan med en dag med riktigt skitväder; regn och dimma en stor del av dagen vilket gjorde att skidåkningen inte blev helt optimal. Annat var det däremot idag! Alla ni som varit i Bad Gastein vet att det som kommer som regn i byn kommer som snö i ”Sporten”. Det stämde även den här gången så idag har vi åkt i gårdagens nya snö både i och utanför pisten. Inte nog med att vi fick åka i fin snö, solen har också strålat hela dagen vilket bara gjort skidåkningen ännu bättre! Ni kan säkert hålla med om att Sportgastein är något alldeles extra! Vilket är ditt favoritsystem i Gasteinerdalen? #alpstafetten #stsalpresor #skists #sportgastein #gasteinertal #sunny #pray4snö

Alpstafetten_STS Alpresor_Bad Gastein_Fredrik-2

Idag har vi haft en smått problematisk dag. De flesta av liftarna var stängda på morgonen på grund av starka vindar. Vi guider tog våra gäster till Dorfgastein där vi kunde ta oss upp. Under dagen öppnade alla liftarna och vi fick en riktigt bra dag ändå! Snön föll hela dagen och på flera ställen låg det riktigt mycket. Här ser vi några gäster som kämpar sig genom riktigt puder! #alpstafetten #sts #skists #dorfgastein #pray4snö #snövit

Alpstafetten_STS Alpresor_Bad Gastein_Fredrik-3

I Bad Gastein har vi egna grupper för både barn och ungdomar. Karin är våran ”Kids Club”-guide och hon erbjuder barnpassning för barn mellan 3-10 år under dagen så att mamma och pappa kan få en ledig dag tillsammans i skidbacken. Vår ungdomsgrupp heter Club Krampus och det är guiden Henry, eller som han kallar sig själv ”Kapten Krampus”, som håller i taktpinnen. Här står han med veckans grupp och taggar för nästa åk. Om du trodde turbogruppen åkte fort kan du försöka hinna med det här gänget! #alpstafetten #sts #skists #krampus #kidsclub #badgastein #såfårebli #pray4snö

Alpstafetten_STS Alpresor_Bad Gastein_Fredrik-4

Idag har jag och Anna har varit uppe med tuppen för att handla mat och dryck till 115 hungriga gäster. Idag kommer också stjärnkocken Ulf Wagner vara på plats och grilla. En fantastisk morgon bäddar för en härlig picknickdag på toppen av Schlossalm! #alpstafetten #sts #skists #stsalpresor #picnic #schlossalm #pray4snö

Alpstafetten_STS Alpresor_Bad Gastein_Fredrik-5

Gårdagens picknick blev en riktig succé! 145 glada gäster kom och njöt i solen tillsammans med oss! Uppskattat var också stjärnkocken Ulf Wagners grillning! En picknick som den ska vara helt enkelt! #alpstafetten #sts #stsalpresor #skists #badgastein #picnic #perfectday #pray4snö #pray4sol

Alpstafetten_STS Alpresor_Bad Gastein_Fredrik-6
Ja nu är det snart slut. Imorgon åker de sista gästerna hem och det gör även vi guider. Det känns vemodigt att lämna Alperna men jag tröstar mig med att jag snart ska hit igen och vandra med många av er! Bad Gasteins guider tackar här med för den fantastiska säsongen som varit, både till alla er som rest med oss, men också till alla våra kollegor runt om i Alperna och hemma i Sverige. Ha det bra, så hoppas jag vi ses i sommar! 🙂 #alpstafetten #sts #stsalpresor #skists #badgastein #vielendank #aufwiedersehen #pray4snö #pray4sol #overandout

Alpstafetten_STS Alpresor_Bad Gastein_Fredrik-7

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *