STS Alpresor – stolta sponsorer till Salomon Trail Tour 2014

Under våren och sommaren går Salomon Trail Tour av stapeln på 10 olika orter i Sverige. Touren består av en serie traillopp, med olika distanser. STS Alpresor är stolta sponsorer och vid varje deltävling lottas det ut en resa till STS Alpresor Running Week.Lördagen den 7 juni var det dags för tävling i Skatås, Göteborg. I detta lopp hade vi även personal från STS Alpresor med på deltagarlistan! Skatås är känt för sin kuperade terräng och det kan vi bekräfta att det stämde!

STS Alpresor Salomon Trail Tour

Lördagen bjöd på strålande sol och lagom temperatur i luften, ca 20 grader. De 800 tävlande var laddade och det var en härlig atmosfären i startfållan. Det var flera olika distanser att välja mellan och vi deltog i 12,6 km samt 21 km. Eftersom detta var mitt första traillopp så valde jag distansen 12,6 km. Ett bra sätt att känna lite på hur det är att springa i terräng till skillnad från plant underlag som jag vanligtvis springer på.När startskottet gick så rusade alla iväg i ett snabbt tempo, jag försökte själv hålla ett rimligt tempo så att jag inte skulle ta ut mig i början. Vi började på plant underlag och efter några hundra meter så var det dags att ge sig in i skogen, äntligen. Terrängen är rätt tuff och väldigt varierad; smala stigar, breda bäckar, stenar, rötter, klippor, många vattenfyllda sträckor att ta sig över och många många backar.

STS Alpresor Salomon Trail Tour Anne Sandberg

Vid flera ställen var det så brant att vi var tvungna att gå uppför berget. Mot slutet av loppet skall alla springa uppför Brudarebacken (Göteborgs skidbacke) vilket tog knäcken på många. Men som belöning så har man bara 1 km kvar och även lite nedför så då var bara att ta tillvara på nedförslutet.Med knappt 1 km kvar så börjar man ana målgången tack vare högtalarna som uppmärksammar de tävlande som är på väg in i mål. Det gav en riktig kick och man inser att nu är det nära – då är det bara att ge allt man har.Jag har nog aldrig sprungit så snabbt i mål någonsin som jag gjorde denna dag och rejält andfådd sladdade jag in i målområdet. Väl i mål välkomnas man av familj, kollegor och vänner och förutom glädje kände jag bara en sak – detta måste jag göra igen!/Anne Sandberg

1669789_771600442871091_8532042033260344851_o

Följ med till Bad Gastein på STS Alpresor Running Week i slutet på augusti!Läs ett blogginlägg om Running Week!

STS Alpresor Running Week

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *