1. Bad Gastein

Bad Gastein är ett skidparadis för hela familjen – här finns familjevänlig skidåkning, Kids Club, skandinavisktalande skidlärare och populära Felsentherme (ortens badanläggning).

STS Kids Club är från 3 år och uppåt och här anordnas indianafterski, picknick i backen, pyssel mm. Priset är 15 euro/dag. De lite äldre barnen (10–14 år) är välkomna till Club Krampus, som anordnar pistvisning och flera roliga kvällsaktiviteter såsom bio- och poolkväll.

Bad Gasteins skidskola med skandinaviska skidlärare vänder sig till barn mellan 5 och 12 år och dessutom får barn mellan 2–12 år kostnadsfritt hyra skidor (skidor, pjäxor och hjälm)  när medföljande vuxen förbokar skidhyra för samma antal dagar.

Läs mer om barnvänliga Bad Gastein >>

Kids club STS Alpresor Bad Gastein Skidskola STS Alpresor Bad Gastein

2. Serfaus

Serfaus vänder sig framför allt till familjer och de har skapat en härlig miljö för både stora och små. Det finns ett stort område för de lite mindre barnen som heter Murmlipark. Här finns Murmli Trail, Bear Run (barnskidåkning), äventyrsåkning för familjer, Dinosaurieskog och mycket annat. Här kan alla barn från 3 år och uppåt leka och ha roligt helt utan kostnad.

Skidskolan har även en egen restaurang, Murmlirest, som är för barn upp till 6 år, där de får uppleva olika saker från olika delar av världen.

För barn som är från 6 år och uppåt finns en temarestaurang, Starrest, som ger barnen en spännande upplevelse. Starrest har 7 olika rum där man förutom äter lunch kan måla, museum, multimedia, freestyle rum där man får se cool graffiti av skidåkare och mycket annat.

Läs mer om barnvänliga Serfaus >>

Barn Serfaus STS Alpresor familj

3. Saalbach

Saalbach kanske inte traditionellt har setts som en av de uppenbara familjenorterna, men här finns ett stort utbud för barn, ungdomar och familjen.

För ungdomar finns det flera olika snowparks som passar både nybörjare och vana åkare. På Bernkogel finns det en nybörjarpark där man kan prova på freestyle åkning och för den äventyrlige kan man prova på Ski & Boardercross som är en 450 m lång bana som är byggd av världscuplegenden i boardercross, Mario Fuchs.

Läs mer om barnvänliga Saalbach >>

Saalbach barn STS Alpresor familj

Välkomna att kontakta oss för mer information om barnvänliga orter i Alperna.

One Comment

  1. Pingback: STS Alpresor Blogg » De 5 mest familjevänliga skidorterna i Österrike

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *