Miranda, försäljningschef på STS Alpresor spenderade en del av sin semester på vår nya sommarort Champoluc i Italien. Läs om hennes upplevelse.

Efter några dagar hemma i Sverige var det dags för min andra vända i Alperna för den här sommaren. Den här gången gick turen till italienska Champoluc, en av mina absoluta favorit-skidorter som jag tidigare endast besökt på vintern.

STS Alpresor Champoluc Miranda Laddat Liv img_0017

Som vanligt i Italien så bjöds det på fantastisk smarrig mat, underbart goda viner och gelato to-die-for. Hade det inte varit för att vi rände runt på berget som två övertaggade bergsgetter i 4 dagar så hade övervikten på flyget varit ett faktum (och då pratar jag inte om bagaget..).

Vi bodde som prinsessor på unika Hotel Breithorn, beläget mitt i byn. (Har du möjlighet åk hit!) Varje dag efter frukost snörde vi på oss löparskorna och utrustade med en vandringskarta gav vi oss ut på berget. Lederna tydligt utmärkta så vi klarade oss fint ändå.

STS Alpresor Champoluc Miranda Laddat Liv img_0023

 STS Alpresor Champoluc Miranda Laddat Liv img_0487

Varje dag avverkade vi mellan 800 och 1400 höjdmeter uppför (och ungefär lika mycket nedför). Uppför gick vi mestadels (kan vara nog så flåsigt på nästan 3000 möh) men nedför och på platten fick vi lite fart under fötterna.
Jag föredrar att knata runt i bergen i trailskor istället för vandringskängor som jag ofta tycker känns klumpiga och begränsande. Dessutom är det ju då enkelt att börja springa när lusten faller på, vilket den allt som oftast gör när det går nerför.

STS Alpresor Champoluc Miranda Laddat Liv img_0497

STS Alpresor Champoluc Miranda Laddat Liv img_0588

STS Alpresor Champoluc Miranda Laddat Liv img_0561

Efter 4 dagar i bergen var det igår kväll två mätta, nöjda och belåtna tjejer med trötta ben som satte oss på flyget hem. Nu väntar 2 intensiva jobbveckor innan jag får återse Alperna en sista gång denna sommar. Då är det nämligen dags för löparresa till Bad Gastein med jobbet!
/Miranda

STS Alpresor Champoluc Miranda Laddat Liv img_0570

Följ gärna Mirandas sportiga äventyr på www.laddatliv.com

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *