Då var det äntligen dags för träningsveckan som så många väntat på. Premiär för Wellness week som vi på STS Alpresor arrangerar tillsammans med GT/Expressen och Nordic Wellness. Destinationen är alporten Bad Gastein i Österrike och veckan kommer att fyllas med vandringar, mountainbike, träning och föreläsningar. Med på resan är längdhopperskan Erika Johansson samt Åsa Berggren, instruktör från Nordic Wellness, som kommer att ha hand om all gruppträning samt föreläsa under veckan.  Hela gruppen bor på mysiga och nyrenoverade Ski Lodge Reineke i centrala Bad Gastein.

Gänget (2)

De första två dagarna var det vandring som stod på schemat. Vi fick uppleva en härlig dag i Schlossalm. Här åker man även skidor på vintern och det är sammanlänkat med Stubnerkogel, Bad Gasteins eget husberg. På måndagkvällen var det dags för EM-kval Österrike-Sverige som lämpligt nog utspelade sig i just Österrike. Alla fotbollsintresserade samlades på Silver Bullet Bar för att se matchen tillsammans. Det blev en härlig kväll.

På tisdagen var halva gruppen ute och vandrade och andra halvan fick uppleva Gasteinerdalen på två hjul. Det blev en tuff cykeltur med en hel del backar men som belönades med en god charkuterietallrik på en mysig hytta.

13_0556 P1020923_v33 S

Efter några intensiva men roliga dagar var det på onsdagen dags för en ”vilodag”. En del gäster valde att åka med STS Alpresor på en dagsutflykt till Venedig medan andra passade på att njuta av spa och koppla av.

Utflykter_Venedig420x360px

Dagen därpå var det återigen dags för vandring och cykling där vi delades in i två olika grupper. Jag följde med vandringsgruppen till vackra Nassfeld i Sportgastein där vi tog oss upp på över 2 000 m ö h. Vi passerade de vackra Bockhartsjöarna och efter 3h vandring var det dags för en gudomlig gulaschsoppa på en mysig hytte.

IMG_3788

IMG_3815

IMG_1965

På kvällen stod en av veckans höjdpunkter på schemat, Österrikisk afton. Hur skall man beskriva denna folkfest, ja det måste nog ske genom bilder!

IMG_3847

IMG_3841

Det går fort när man har roligt och det har redan hunnit bli fredag, denna dag står det träning på schemat. Innan frukost var det dags för ett Body Balance pass med Åsa från Nordic Wellness. Ett härligt sätt att starta morgonen på. Vid lunchtid gav jag mig ensam iväg på en terränglöpning på Graukogel längs med Hardweg. En härligt utmanande stig på 7 km i fin terräng och fantastisk utsikt. På eftermiddagen stod det TRÄNING på schemat med Erika Johansson. Det blev en tuff lagtävling i styrka och kondition, jag kan lova att jag hade träningsvärk i en vecka efter! Vi avslutade kvällen med bubbel och dans på Silver Bullet efter ytterligare en utsökt middag på Ski Lodge Reineke.

IMG_1986

IMG_1987

IMG_1992

Efter en härlig vecka i Alperna så är det nu dags att säga Auf Wiedersehen och på återseende.

Hälsningar från Anne Sandberg, Marknadschef STS Alpresor

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *