I år satsar vi ordentligt för att kunna erbjuda våra gäster en minnesvärd och kulinarisk upplevelse på Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein. Stjärnkockarna Håkan
Thörnström, Stefan Karlsson, Ulf Wagner och Gustav Trägårdh ska allihop gästspela i hotellets restaurang och bjuda på mat i världsklass.

Kockar Guide Michelin Hotel Salzburger Hof  Håkan Thörnström  Stefan Karlsson Ulf Wagner Gustav Trägårdh
Håkan Thörnström, Gustav Trägårdh, Stefan Karlsson och Ulf Wagner

Vi har valt att satsa rejält på maten och har under sport- och påsklovsveckorna bjudit ner en kvartett med Guide Michelinbelönade kockar för gästspel.

– Middagen är en stor och viktig del av ett hotellbesök och på Hotel Salzburger Hof vill vi kunna erbjuda våra gäster en matupplevelse utöver det vanliga. Att det är svenska stjärnkockar som gästar oss gör att vi kan erbjuda spännande tolkningar på österrikiska råvaror, säger Olaf von der Wettern, hotellchef på Hotel Salzburger Hof.

Bad-Gastein-Hotel-Salzburger-Hof-exteriror-STS Alpresor

Under Stockholms sportlov v.9 gästspelar Håkan Thörnström som är en välrenommerad mästerkock med bland annat åtta år i Svenska Kocklandslaget. Tillsammans med sin fru driver han Thörnströms Kök som tilldelats en stjärna i Guide Michelin.

– Det är väldigt roligt att få gästspela på Hotel Salzburger Hof samtidigt som det är lite av en utmaning. Råvarorna som man får tag på i Österrike är fantastiska vilket kickar igång kreativiteten. Utmaningen ligger i att gästerna som ska komma och äta har åkt skidor hela dagen och behöver rejält med energi, säger kocken Håkan Thörnström.

Under sportlovet vecka 7 gästspelar Stefan Karlsson som belönats med en Guide Michelinstjärna för sin tidigare krog Fond. Just nu är han högaktuell med nyöppnade TOSO och SK Mat & Människor.

Sista sportlovsveckan, v. 10, gästas Hotel Salzburger Hof av Gustav Trägårdh som tillsammans med Ulf Wagner driver Sjömagasinet som också den belönats med en stjärna i Guide Michelin. Ulf Wagner gör sitt gästspel under påskveckan, v. 14, och arrangerar då också en intressant vinprovning.

Mer info hittar du på Aptit på Alperna!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *