Samuel Alpstafetten Bad Gastein

Ett stort tack till Viktor för inblicken i livet som platschef här i Bad Gastein under julbords-säsongen. Nu fortsätter stafett-pinnen att vandra, och det har äntligen blivit min tur. Samuel heter jag, är inne på säsong nummer 3 för STS Alpresor, och kommer att spendera vintern här i Bad Gastein på vårt kontor som Hotell- och Transportansvarig. Men oroa er inte, jag skippar nog bilderna på excelark och transferlistor nu i veckan. Istället får ni hänga med mitt i processen när hösten i Gasteinerdalen övergår till vinter. Snön är äntligen här, vi är taggade till tusen; är ni med? #skists #alpstafetten #badgastein #stsalpresor

Härlig vinterväg i Bad Gastein

Vi börjar lite smått med en bild tagen från dagens promenad med ett gäng glada gäster på väg till Himmelwandhütte. Efter ett otroligt julbord på Salzburger Hof kvällen innan kände dom, och även vi, att det var skönt att röra lite på fötterna. På bilden skymtar vi vår kollega Lisa som tillsammans med gästerna är på väg att slutföra den ca 6 km långa Kaiser Wilhelm-promenaden in till grannbyn Grünerbaum. Väl framme vankades det lite sopplunch. Allt från Kaspressknödelsuppe till Fleischstrudelsuppe. Nåja, vi kan ju inte låta gästerna gå hungriga! #skists #stsalpresor #kaiserwilhelm #kötschachtal #alpstafetten

STS guider på Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein

Henry och Tobias sitter laddade till tänderna med kortmaskin, kassa, kvittoblock och deltagarlista. Efter dagens gäster har ankommit är det alltså arrangemangsanmälan som gäller. Vad är ert favorit arrangemang? #skists#alpstafetten

Härlig åkning i Bad Gastein, Alpstafetten 2014

Väljer man att åka till Kitzsteinhorn med oss på dagsutflykt, kan det se ut så här. Finns det något bättre än en nästan tom backe, en riktig #bluebird, och en sådan här spektakulär vy över Salzburger Kalkalpen? #skists #stsalpresor#alpstafetten #kitzsteinhorn

Julstämning på marknad i Salzburg, Bad Gastein 2014

Här kommer den utlovade bilden från Salzburgs Christkindlmarkt. Hit åker vi med dom som inte är helt lika skidsugna, utan hellre vill ta del av julstämningen i Salzburgs vackra Altstadt. Här finns det julpynt, glühwein, hantverk och lebkuchen så att det räcker och blir över. Mysigt värre, tycker vi! #skists#alpstafetten #salzburg

Äntligen liftöppning i Bad Gastein 2014

Idag firar vi att vintern har kommit till Bad Gastein. Snökanonerna har gått för fullt dom senaste dagarna och med hjälp av både lite rejäl kyla och nederbörd har vi äntligen resultatet vi har väntat på: Dorfgastein öppnar liftarna imorgon och Sportgastein öppnar på lördag!! Äntligen. Nu kör vi!! #skists #alpstafetten#pray4snow #winterishere

Premiärdag i Bad Gastein, Dorfgastein 2014

Vilken premiärdag i Dorfgastein!! Kylan bet, solen sken och den obligatoriska ölen efteråt smakade helt sagolikt. Mer sånt här tack! #skists #alpstafetten#winterishere

Igår kom självaste Robin Schultz kom förbi årets liftinvigning. Vi firade att vintern äntligen kommit till Gastein-dalen, och att säsongen äntligen kan komma igång. Vi är SUPERtaggade! Hoppas ni är det med? Med det vill jag tacka så hemskt mycket för mig, och lämna stafettpinnen över till min kära kollega, fröken Julia Dahlberg. Den här veckan håller hon i en av våra reseledarkurser, och ni ska få hänga med bakom kulisserna. Vi kan utlova drama, skratt, tårar och spänning! Häng med! #skists #alpstafetten #RobinSchultz #tackförmig

Följ oss på Instagram för att ta del av Alpstafetten – ett resmål i en vecka!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *