Alpstafetten i Flachau med Joel

Tack så hjärtligt för den fina överlämningen Anna och Chamonix. Jag som nu tar över stafettpinnen heter Joel och jobbar som platschef här i Flachau! Det är speciell dag här i skidåkarens paradis, det är nämligen damernas världscupstävling i slalom med hela sju stycken svenska deltagare. Jag tror på svensk seger, vad tror ni? #alpstafetten #flachau #nachtslalom #stsalpresor#skists

Världscuptävling i Flachau

Starten gick precis och STS-gänget är samlat! Heja Norden!! #alpstafetten#stsalpresor #skists #nachtslalom #flachau

Mellan första och andra åket är det underhållning i Flachau ortsmitte. Livemusik samt uppvisning av några av världens bästa motorcrossåkare. Folkfest för alla åldrar. #alpstafetten #skists #stsalpresor #flachau #nachtslalom

Nattshlalom i Flachau

Och vinst blev det! Grattis till Frida Hansdotter som krossade motståndet med en vinstmarginal på 61 hundradelar! Som alltid är det roligt när våra olika orter lyckas stråla samman vid ett gemensamt event. Det dröjer inte länge innan det sker igen då det är herrarnas världscup i Schladming den 27 januari!#alpstafetten #skists #stsalpresor #flachau #nachtslalom

Så här gott kan man äta i Flachau

I strålande solsken njuter vi av en välförtjänt kaiserschmarrn på Edelweiss-Alms terrass! Perfekt dag att jobba lite på solbrännan! #skists #alpstafetten#stsalpresor #flachau #kaiserschmarrn #kaloribomb

Snapskultur i Flachau

Österrike är vida känt för sin schnapskultur och Flachau gör ingen besviken. Williams birne-schnaps är min favorit, vilken är din? #alpstafetten #skists#stsalpresor #flachau #schnaps

Härlig utsikt i Flachau

Den moderna liften Top Liner tar dig upp till den här utsikten. Att sedan få välja mellan röd eller svart pist alternativt puderåkning ner gör det hela till ett underbart ställa att spendera en torsdagsförmiddag på. #alpstafetten #skists#stsalpresor #flachau #topliner #mjölksyrailåren

Kollegor på STS Alpresor i Flachau

Med mig här i Flachau har jag min finska kollega Emmi. Tillsammans tar vi hand om gäster från hela Norden vilket gör att språkkunskaperna vidgas. Emmi lär sig svenska i rasande takt medan min finska går betydligt långsammare, men Emmi är en tålmodig lärare så ett antal fraser pluggas in varje vecka. #alpstafetten#skists #stsalpresor #flachau #emmilainen

Nysnö i Flachauområdet

Snön har fallit bra i Flachauområdet och tror vi på ännu mer i helgen. Bilden är tagen i Zauchensee dit vi åker varje vecka med vår gemensamma skidåkning. En skidort känd för sina fina backar och korta liftköer! #skists #stsalpresor#alpstafetten #flachau #zauchensee

Öl på berget i Flachau

Blandade känslor vid tranferdagen, alltid tråkigt att säga hejdå till veckans gäster som man lärt känna samtidigt som det är väldigt spännande att få välkomna de nya. En öl på berget är ändå det bästa sättet att starta nya veckan på!#alpstafetten #skists #stsalpresor #flachau #transferdagmedkallöl

Gemensam skidåkning i Flachau

Dagens gemensamma skidåkning tog oss runt i Flachausystemets alla hörn och kanter. Solen sken, liftvakterna kvittrade och de svarta pisterna besegrades!#alpstafetten #skists #stsalpresor #flachau #turbosuperdupergruppen

Soluppgång över Alperna

Soluppgång över alperna! Det kommer bli en bra dag! #alpstafetten #skists#stsalpresor #flachau #godmorgon

En lunch i Alperna

Intog dagens lunch framför en fantastisk utsikt över alplandskapet. #skists#alpstafetten #stsalpresor #gröstl #buchauhutte

i Flachau innan ett åk nerför världscupbacken

En finare plats för vilopaus är svårt att hitta. Att hämta andan behövs då vi nu ska köra ner för världscupsbacken i Zauchensee. En röd pist kommer ta oss hela vägen från toppstationen på Gamskogel ner till dalen, ett åk på över 700 höjdmeter! #alpstafetten #skists #stsalpresor #flachau #zauchensee#gemensamskidåkning

Rodelbana i Flachau

Ett härligt gäng som är laddade inför att ta sig ner för den 4 km långa rodelbanan här i Flachau. Uppvärmning med jagatee på Sattelbauer Alm förgyller kvällen ytterligare. #alpstafetten #skists #stsalpresor #flachau #jagatee #sattelbauer

Underbar utsikt i Flachau

Idag blev lunchen lite längre, vi bestämde oss för att lämna restaurangen när solen gick i moln. Det visade sig ta en bra stund.. emoji️ Det är nu dags att föra stafettpinnen vidare från Flachau till min kära kollega Dennis i Schladming. Ha en bra kväll! #alpstafetten #skists #stsalpresor #flachau

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *