Årets version av Längdveckan lockade hela 80 längdåkare till Bad Gastein under vecka 3! Tidigare har vi som mest haft 45 deltagare så det var inte utan att vi var lite nervösa för hur det skulle fungera med en så stor grupp. Så många deltagare kräver givetvis sin organisation. Som tur var hade vi ett rutinerat gäng instruktörer och ledare med oss som tog hand om gruppen på bästa sätt.

Gruppbild-langveckan

Längdträningen leddes som vanligt av Håkan Westin (tvåfaldig Vasaloppsvinnare), som tillsammans med övriga fyra instruktörer drillade deltagarna i diverse teknikövningar och gav individuell coachning.

Hakan-westin

Efter en tuff start med snöstorm i Sportgastein slog vädret om och bjöd på strålande sol i dagarna tre. Underbart!

Langdveckan-2-2015-1000

Langdveckan-3-2015-1000

robert-freeride-gastein-3

Lika populärt som längdträningen var Friskis&Svettis-passen med Petra och Anette. Efterfrågan var så stor att vi fick dubblera antalet pass. Varje morgon och kväll kunde deltagarna välja mellan fyra olika pass; Core, Yoga, Flex och Cirkelfys. Perfekt för trötta och spända skidåkarmuskler!

Ett annat uppskattat inslag under veckan var vår Minimässa där deltagarna varje dag fick möjlighet att testa de senaste skidkläderna från Craft och pjäxor och skidor från Salomon och Atomic.

Längdveckan slog inte bara deltagarrekord i år, antalet samarbetspartners var också större än någonsin och vi var väldigt stolta över att ge varje deltagare varsin goodiebag med fina produkter från Salomon, Atomic, Craft, Bliz, Swix, Intersport, Maxim, Friskis&Svettis och Swix.

Avslutningsvis kan ni här se ett kort filmklipp hur starten på spurttävlingen såg ut! Man fick bara använda armarna första varvet 😉

Längdveckan 2015 blev en succé med 80 deltagare och väntelista. Vi öppnar nu upp föranmälan inför Längdveckan 2016  så vi kan förbereda för ett ännu större arrangemang nästa år. Anmäl dig här >>

/Miranda

 

3 Comments

 1. Eva Mettävainio

  Jag och min familj har bokat denna resa för nästa år. Vi undrar hur man gör med utrustningen om man vill ha med både klassiska och skateskidor och de bestämmelser som finns om antal skidor i varje skidväska. Att man bara får ha ett par slalomskidor i en väska förstår jag, men hur gör man med längdskidor?

  • Hanna Lindberg

   Hej Eva,
   Vad roligt att ni ska åka till Bad Gastein. Man får packa ett par skidor i vardera skidväska. Har man två par skidor får man boka till en extra skidfrakt.
   Ta gärna kontakt med våra resesäljare på telefon 0771-20 20 20 så hjälperdem dig att svara närmare på frågor kring skidfrakt. Mvh Hanna STS Alpresor.

 2. Eva Mettävainio

  Hej, idag är det en månad sedan vi kom hem från längdveckan. Vi betalde resan i god tid och blev då lovade en sk goodiebag med värde 5000kr. Innehållet i denna var: Skidfodral, pjäxpåse, plastflaska, underställtröja, solglasögon och vätskebälte. Det sades att vissa produkter inte kommit än och att dessa skulle skickas oss senare. Var är de? Inte ens med god vilja kan dessa produkter vi fått sägas vara värda 5000 kr! Jag tycker det är viktigt att inte gå ut med felaktig information!
  Vidare tyckte jag teknikträningarna var mycket bra för alla sorters skidåkare, dock saknades föreläsningar om skidträning, träningsupplägg och kost. Jag hade även sett att det varit mer skidåkning per dag. Hotellet var fantastiskt!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *