Är du nyfiken på hur det är att jobba som reseledare i Alperna? Läs en intervju här nedan med Louise Nilsson som jobbat som reseledare i tre säsonger, i bland annat Bad Gastein, Chamonix och Val Gardena. Louise jobbade efter sina säsonger  Alperna även som säljare och produktionsassistent på STS Alpresors huvudkontor i Göteborg.

Louise Nilsson reseledare STS Alpresor

Vad är det bästa med att jobba i Alperna?

– Det bästa är att vara i ett annat land och att få åka skidor och samtidigt få vara ute i naturen. Man får också uppleva en annan kultur och ta del av ett helt nytt språk. På orterna är det dessutom en sådan härlig, genuin atmosfär och ett lugnt tempo, till skillnad från till exempel en storstad.

Varför sökte du jobb som reseledare?

– Jag ville göra något inom skidor och helst kombinera skidåkningen med ett jobb. Jag tyckte att det lät så inspirerande att vara reseledare och det var liksom en liten dröm efter gymnasiet.

Varför tycker du att man ska söka jobb som reseledare?

– Det är ett fantastiskt jobb och man får lära sig så mycket om sig själv! Att jobba och vara utomlands ger erfarenhet för hela livet och man får träffa människor från alla delar av världen. Dessutom träffar man underbara gäster som är på semester, och likasinnade som gillar skidåkning precis som jag!

Vilken är din bästa erfarenhet?

– Den bästa erfarenheten är nog att man lär sig så mycket om hur människor fungerar. Och även om sig själv och de man jobbar tillsammans med. Man får också lära sig mycket om hur samarbetspartners fungerar från land till land – man märker att det sitter i det kulturella också. Jag har blivit mer öppen och lärt mig hur man kan samarbeta på ett smidigt sätt, det tar jag med mig i mitt fortsatta jobb.

 Reseledare_picnic_1384x790px

Reseledare STS Alpresor sommar

Reseledare lunchar i Champoluc

STS Alpresors reseledare i pisten

Reseledargäng STS Alpresor

Verkar det vara något för dig eller känner du kanske någon som skulle passa som reseledare? Nu söker vi reseledare inför vintern 2016! Sök ett jobb där du får chansen att jobba i en fantastisk miljö med härliga människor där du får vänner för livet och en bra merit inför framtiden.

Läs mer om hur det är att jobba som reseledare här och fyll i din ansökan här!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *