”En magisk vecka med massor av mil och höjdmeter i benen, fint hotell, god mat, perfekt väder, bad i alpsjöar, underbara människor och upplevelser som jag tidigare bara drömt om.”

Så sammanfattar deltagaren Alexandra årets löparvecka i Bad Gastein. Och vi måste bara hålla med, årets version av Running week blev en riktig succé!

STS Alpresor Running Week

Resan anordnades i samarbete med Salomon, Craft och Friskis&Svettis och veckan var fylld med varierad löpträning bland Bad Gasteins vackra alptoppar. Under ledning av löpcoach Kenth Svensson och Alpresors egen Ironman Adam Stenman var det många som slog både distansrekord och fick ett effektivare löpsteg under veckan.

Mycket löpning blev det, men det fanns även tid över för annat. Särskilt uppskattat för trötta ben var Friskis&Svettis Flexpass i eftermiddagssolen på hotellets takterrass. För att inte tala om den välförtjänta ölen på Silverbullit Bars after-run.

STS Alpresor Running Week

Här kan du läsa hur veckan gick till dag för dag:

Söndag

Vi började med morgonträning med Friskis&Svettis, sedan frukost och välkomstmöte innan det bar iväg till Sportgastein för ett introduktionspass med löpteknik och löpskolning. Vi åt lunch på mysiga Valerie Haus i Sportgastein och många valde sedan att springa tillbaka till Bad Gastein, ca 1 mil löpning i dalgången. Här var det mycket nerför vilket kändes i benen för de flesta så många av oss fick träningsvärk som satt i flera dagar. Väl tillbaka i Bad Gastein kunde man även välja att vara med på ett Flexpass med Friskis&Svettis.

STS Alpresor Running Week

STS Alpresor Running Week

Måndag

Vi startade dagen med rörlighetsträning med Friskis&Svettis. Efter frukost körde vi sedan ett distanspass; löpning Bad Gastein – Bad Hofgastein t/r. Totalt drygt 20 km. Vi sprang på Höhenweg dit och längs med Gasteinerache tillbaka. När vi kom tillbaka fick de som vill löpcoachning med videoanalys. Intressant! Senare på dagen bjöd Friskis&Svettis på Cirkelfys och på kvällen var det ett trevlig Pub Quiz med gänget.

STS Alpresor Running Week

STS Alpresor Running Week

STS Alpresor Running Week

Tisdag

Flexpass med Friskis&Svettis på morgonen som följdes upp med ett tufft intervallpass 30-60-90, det här var veckans höjdpunkt för många. Många visade på tjockt pannben och jävlar anamma. Det var riktigt bra tryck och alla gav järnet. På eftermiddagen fanns möjligheten att träna Cirkelfys med Friskis&Svettis och på kvällen hölls en väldigt intressant och inspirerande föreläsning med Kenth Svensson: ”Löpning, resor och Inspiration”.

STS Alpresor Running Week

DSC_0271_RW_2015

Onsdag

Onsdag innebar vilodag och ingen anordnad löpträning på schemat. Vissa följde med till Venedig medan andra tog sig en löptur på egen hand. Ett gäng valde att låta benen vila och kopplade av med spabad på Felsentherme, en av de större källorna i kurorten Bad Gastein. På eftermiddagen blev det Cirkelfys med Friskis&Svettis.

STS Alpresor Running Week

Torsdag

Flexpass med Friskis&Svettis innan frukost och efter det väntade veckans kanske tuffaste utmaning – Backlöpning i Angertal. Här sprang vi ca 700 höjdmeter och man kunde välja mellan att springa terräng eller grusväg. För de som inte kände att benen hade fått nog sprang även tillbaka till Bad Gastein, ca 7-8 km. Efter det bjöd Friskis&Svettis in till välbehövlig Rörlighetsträning på Hotel Salzburger Hofs takterrass. På kvällen var det en intressant ”Paneldiskussion” med ledarna – där frågorna handlade om träning och kost. De som som fortfarande inte hade fått nog och vill springa lite mer när mörkret lagt sig, testade på Night run med pannlampa.

STS Alpresor Running Week

STS Alpresor Running Week

STS Alpresor Running Week

Fredag

Vi inledde dagen i vanlig ordning med ett Flexpass med Friskis&Svettis och efter det väntade den uppskattade Äventyrslöpningen. Vi tog liften upp till Stubnerkogel och löpte sedan över berget till Sportgastein (ca 11 km). Väl framme tog vi ett svalkande bad i alpsjö, helt underbart! Vi käkade en god lunch på Valeriehaus och åkte sedan tillbaka till Bad Gastein för ännu ett Flexpass med Friskis&Svettis på terrassen. Nu var det dags för veckans utförsäljning av Salomon-skor och Craft kläder till superpriser och sedan en avslutningsdrink medan vi visade ett riktigt fint bildspel från veckan.

DSC_0247_RW_2015

DSC_0240_RW_2015

Tack för en otrolig Running Week – hoppas att vi ses nästa år!

Gör en intresseanmälan för Running Week 2016 här, så säkrar du en plats. Vi kommer att kontakta dig i god tid när du närmar dig och anmälan är ej bindande.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *