Alla våra skidorter erbjuder stora skidsystem med moderna liftar och fint preparerade pister. Men vi tycker att det finns några orter som sticker ut vad det gäller piståkning. Här är våra 5 favoriter gällande piståkning i Alperna säsongen 2015/16. Håller ni med?

 #1 ISCHGL

Ischgl_skidsystem STS Alpresor

Ischgl i Österrike är ett riktigt skidparadis med 230 km preparerade pister och Alpernas modernaste liftsystem. Den nybyggda gondolen (2015) från byn tar dig snabbt upp på 2000 möh där ett välplanerat skidsystem med snabba sittliftar väntar. Ischgl är perfekt för dig som vill maximera din skidåkning med många åk per dag i välpreparerade pister. När benen är trötta är det bara att åka rätt ner i centrala byn där det är fullt ös på förmodligen Alpernas bästa afterski. Se fler bilder från en gästbloggare i Ischgl!

#2 SAUZE D´OULX

Sauze_dOulx_Pist_topp 5 STS Alpresor

Sauze d´Oulx i Italien ligger i utkanten av det enorma skidsystemet Via Lattea, även kallad Vintergatan. Med över 400 km pist så finns det och blir över för en vecka. Här hittar du varierad åkning med roliga kringliga pister i skogen men övervägande röda sköna breda carvingpister. Byn är väldigt trevlig med en ny och en gammal del. Här finns några afterskiställen, vinbarer och utsökta italienska restauranger. Läs mer om förra årets nyhet Sauze d´Oulx!

 #3 BAD GASTEIN

BadGastein-Pist-Manchester_-680px

Bad Gastein finns fem skidsystem av olika karaktär. I Bad Gastein by finns tre liftsystem med välpreparerade pister. Vill du ha varierad skogsåkning så kan du åka till Dorfgastein och lockar åkning på högre höjd ligger Sportgastein på 2700 möh. Här finns alla möjligheter till suverän piståkning, en favorit! Se fler bilder från Bad Gastein med Alpstafetten!

#4  MADONNA DI CAMPIGLIO

Madonna-Pist-Manchester_-680px

I dalen mellan Brentamassivet i Dolomiterna, hittar ni välkända Madonna Di Campiglio. Skidsystemet, som tillsammans med Pinzolo i Val Rendena och Val di Sole är det störst sammanhängande i Trentinoregionen, ligger på snösäker höjd  och med sina 234 km perfekt italienskt preparerade pister kan du njuta av många långa härliga röda och blå pister. Backarna är perfekta för medelåkaren men det finns också en del svarta nedfarter för dig som vill bränna på. Se bilder från Madonna med Alpstafetten!

 #5 VAL THORENS

ValThorens-Pist-Manchester_-680px

Franska Val Thorens är framröstad som den bästa skidorten i Europa. Skidorten ligger på 2300 meter över havet och är därmed Europas högsta och mest snösäkra skiddestination. En fördel med att byn ligger mitt i ett alpmassiv är att det är ski in/ski out från hela byn! Här finns många, långa, breda backar och liftkortet omfattar hela 600 nedfarter i tre sammanhängande liftsystem. Gillar du att köra pist kommer du inte att bli besviken. Se bilder från Val Thorens med Alpstafetten!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *