Det finns massor att se och göra i Bad Gastein, Österrike och här vill vi tipsa om 3 saker som du inte får missa!

#1 – 13 km lång pist med 1500 fallhöjdsmeter

Till skidsystemet Schlossalm kommer du genom.via Angertal i moderna och rymliga kabiner. Här finns förstås mängder av pister och nedfarter och området täcks helt av snökanoner vilket garanterar snö från november till slutet av april. Pist H1/H2 från Hohe Scharte 2300 möh är omtalad bland carvingfantaster. 13 kilometer lång med en fallhöjd på 1 500 meter är den helt enastående. Den måste du testa! Läs mer om skidåkningen i Bad Gastein >>

h1-h2-bad-gastein-sts-alpresor

h1-badhofgastein

#2 – 140 m lång hängbron på 2250 möh

Ta en promenad över Stubnerkogels hängbro. Bron invigdes 2009 och är världens näst högst belägna bro med sina 2250 m över havet. Maxavstånd till marken under den är dock 28 meter men utsikten gör upplevelsen blir hissnande. Man kan gå över bron året om! Vågar du?

DSC_7816

GasteinerBergahnen

DSC_7812

DSC_0240_RW_2015

#3 – Felsentherme

I Bad Gastein hittar du Felsentherme, en bad- och spaanläggning med vatten från naturliga källor i bergen. Det sägs att vattnet innehåller en mängd mineraler som påverkar din hälsa positivt. Här finns tusentals kvadratmeter spaområde med flera varierande bastur och uppvärmda inom- och utomhuspooler. Underbart både om sommar och vinter!

Bad-Gastein-Oppenheim_1384x790px

felsen

Felsentherme_052

Läs mer om Bad Gastein och vad man inte bör missa på skidsemestern!

Partnerloggor_680x70px

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *