Italiens högst belägna alpby är känd för god italiensk mat, mysiga vinbarer och sina många långa breda pister. Cervinia delar dessutom skidsystem med Zermatt som är lite brantare vilket blir en perfekt kombination. Här erbjuds fantastisk skidåkning för både nybörjare som proffs. Nedan följer tre riktigt bra tips som du inte får missa när du åker till Cervinia.

#1 – Chalet Etoile Restaurant även kallad ”Ullas”

Cerviniv_Ullas_ STS Alpresor

Chalet Etoile har funnits sedan 1974, alltid i familjen Frassys ägo med svenska Ulla i spetsen. Restaurang ”Ullas” är fantastiskt beläget vid foten av Monte Cervino, Matterhorn och nås lättast mellan pist nummer 26 och 6 från Plateau Rosa. Chalet Etoile är utnämnd till en av de 15 bästa restaurangerna i de europeiska Alperna. Köket erbjuder både nationella och internationella rätter, med fisk som specialitet. Här kan man njuta av fisksoppa och härlig utsikt! Ett måste när man är i Cervinia!

#2 – Cime Bianche – kabinlift till 3480 m ö h

Cime-bianche Cervinia STS Alpresor

2011/2012 invigdes kabinliften mellan Cime Bianche till Plateau Rosa med plats för 125 personer. Den soliga platån, som ligger 3480 meter över havet, har en vidunderligt vacker utsikt över Breithorn. Härifrån kan man ta pist 7 (listad som nr 3 på CNNs lista på världens bästa pister) från Plateau Rosa och vidare längs den röda nummer 1 som ringlar sig ända ned till Valtournenche. En härlig genomkörare på 18 km med nästan 2000 meters fallhöjd.

#3 – Vinprovning med Mr Luca

Luca vinprovning Cervinia STS Alpresor

Ett riktigt bra arrangemang som man inte får missa är vinprovningen på restaurangen Jour et Nuit med Mr Luca. Med expertis och charm håller han i en vinprovning om lokala viner och delikatesser så som ost och chark. I Aostadalen finns en av Europas högst belägna vingårdar på hela 1 100 meters höjd. Som sagt – detta får ni inte missa!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *