Kan man åka till Alperna med familjen? Vart passar det bäst att åka med små barn? Finns det familjevänliga hotell med pool? Mina tonåringar vill bara åka park – vart åker vi då? Frågorna är många när det gäller att åka med familjen till Alperna. Vi har därför listat våra fem skidfavoriter för familjer i Österrike!

Med direktflyg, bra familjehotell med alp inclusive, skandinavisk skidskola och roliga aktiviteter kan det inte bli enklare och roligare än att åka med oss för att få en riktigt lyckad skidsemester!

#1 Bad Gastein – Kidsclub och svenska skidlärare

Familj-badgastein  STS Alpresor Topp 5

Bad Gastein är verkligen ett skidparadis för barnen! Här finns barnvänlig skidåkning, Kids Club, svensktalande skidlärare och populära Felsentherme (ortens badanläggning). Vi har dessutom väldigt förmånliga rabatter för barnen, tex gratis liftkort (vecka 11-13) och fri skidhyra när vuxen hyr skidor. Läs mer >>

#2 Serfaus – Funparks och äventyrsskidåkning

Familj-serfaus STS Alpresor Topp 5

I Serfaus finns det 9 st snow & funparks, rodel, Skyswing för de större barnen och för de mindre finns Murmlin Park med Bear Run (barnskidåkning), äventyrsåkning för familjer, Dinosaurieskog och mycket annat. Här kan alla barn från 3 år och uppåt leka och ha roligt helt utan kostnad. Läs mer >>

#3 Saalbach – Skicrossbana och kort transfer

Familj-saalbach  STS Alpresor Topp 5

I saalbach finns flera olika snowparks för ungdomar och man kan prova på Ski & Boardercrossbana. För de som vill gå i skidskola så finns här skandinaviska skidlärare vilket gör det enklare att lära sig. En annan stor fördel med Saalbach är att det är kort transfer, skidorten ligger bara 1 tim 30 min från Salzburg flygplats. Läs mer >>

#4 Flachau – Många aktiviteter i och utanför skidbacke

Familj-flackau STS Alpresor Topp 5

Flachau är väldigt barnvänligt och byn har full fokus på att familjer ska trivas. Det finns många aktiviteter både i och utanför backarna: skidåkning, snowbike, kälke, berg- och dalbana, curling, badhus och många andra roliga aktiviteter. Läs mer >>

#5 Zell am See – Parker och områden för barn och ungdomar

Familj-Zellamsee STS Alpresor Topp 5

Zell am See-Kapruns tre berg så finns många olika områden med roliga aktiviteter för barn och ungdomar. Skidåkningen är lagom snäll med breda pister och med barnvänliga liftar är orten perfekt för hela familjen. Läs mer >>

Andra blogginlägg om skidåkning för familjen:

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *