Äntligen! Det här är en väderkarta vi gillar 🙂

Bergzite-snowforecast 2015

Lagom till säsongsöppningen verkar det komma in rejält med snö i Alperna. Under de kommande dagarna drar ett snöoväder in från väst. Orter i nordvästra Alperna som Chamonix, Courmayeur och Engelberg ser ut att kunna få över en meter snö men även övriga Alperna väntas få rejält med snö. Äntligen är vintern här!

Nordamerika har just nu fem gånger tjockare snötäcke än normalt för årstiden vilket sägs bero på väderfenomenet El Nino som är starkare än på 15 år. Möjligheten är stor att El Nino kommer att ha samma påverkan i Alperna. Vi håller tummarna!

Här är en topplista på de skidorter som spås få mest snö i helgen:

1. Chamonix – 96 cm

2. Paradiski – 79 cm

3. Lötschental – 78 cm

4. Courmayeur – 77 cm

Även Österrike  ser ut att få sin beskärda del av snö. På toppen i Bad Gastein kommer det att snöa upp emot 50 cm i helgen! För dig som vill vara tidig ut i backen i år har vi några få platser kvar på vår Ski Opening i Bad Gastein.

Bad Gastein-forecast snöfall november 2015

Här är en karta över Österrikes snöfall i helgen. Där

Österrike-forecast snöfall 2015

Om du inte kan åka i december finns det även billiga resor i januari när både snö och pris är som bäst. Spana in våra januariklipp på Veckans erbjudanden >>

Källor:

http://wepowder.com/forum/topic/215255

http://www.bergfex.at

Not:

Väderprognoserna kan komma att ändras från att detta inlägg skrivs.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *