I somras reste Lottie och hennes familj till Gasteinerdalen för att uppleva Alperna i sommarskrud. Nedan har hon listat sina bästa tips på aktiviteter, boende och upplevelser i Bad Gastein.

Se fler bilder och få härlig inspiration på Lotties blogg >>

SE & GÖRA

 12767708_958491674219988_145566389_n

1 Aktiv semester med Gasteinerkort

På de flesta hotell får man ett Gasteinerkort som ger fina rabatter på aktiviteter runt om i dalen. Vare sig det gäller heta källor, spa- och badanvändning, åkturer med linbanor, sport eller lokaltrafik kan du utnyttja kortet och få mer pengar över till något annat. En riktigt bra deal!

csm_Felsentherme_Aussentherme4_b4695650bb

2 Kurbad i varma källor

Missa inte Europas mest miljövänliga bad och spa-anläggning – Felsentherme. Här finns alltifrån ångbad och solterrasser till klorfria pooler som är uppvärmda av underjordiska källor. Efter ett dopp här känner du dig garanterat som en ny människa tankade med massor av energi.

VASKAGULD

3 Vaska guld

I den gamla guldletarbäcken Alte Pöck strax utanför byn Böchstein är det populärt att vaska guld under sommarmånaderna juli och augusti. En populär aktivitet för både stor och små, har du tur tjänar du en hacka på kuppen 🙂

52613677_1242230ae9

 4 Murmeldjurs-safari

Upptäck de söta murmeldjuren som trots sin skygghet tittar fram överallt i bergen, du hittar dem säkrast tidigt på morgonen. Uppe vid Kleine Scharte på stigen ner mot Brandner Hochalm ser du garanterat flockar av gnagare.

VANDRNGFAMIL

5 Familjeturer – aktiviteter för stora och små

Häng med på guidade vandringar och lekfulla turer uppe i bergen. Picknicka i det gröna och välj och vraka bland aktiviteter som klättring, mountain cart och barfotavandring. Ett perfekt familjeäventyr som passar både stora och små. Du bokar turerna enklast här.

ÄTA & DRICKA

86_738

6 Klassiska Bertahof

Robert Granitzer och hans familj driver den populära krogen Bertahof som ligger i Bad Hofgastein. Maten är utsökt och den grillade färskfångade forellen kan varmt rekommenderas. Till barnens förtjusning finns det även ett litet äventyrsland där de kan leka efter middagen.

sb

7  Söta delikatesser på Grüner Baum

Om du vandrar Kaiser Wilhelms promenad hamnar du förr eller senare vid Grüner Baum. Här serveras 100 procent ekologisk mat med pinfärska råvaror. Om sötsuget slår in måste du prova apfelstrudel eller en klassisk bit Sachertårta, mums!

 12788169_958491914219964_972559497_n

8 Charkbricka på Astenalm

På restaurang Astenalm står hela familjen Trapp för matlagningen. Hit kommer folk för att prova den friterade drömmen Krapfen eller för att njuta av en Chark- och ostplatta med extra allt! Bakom stugan finns en ladugård där man kan klappa fjällkor eller slå sig ner i gräset och titta på ankor.

BO BRA

20070571

9 Klassiska Hotel Salzburger hof

På anrika Salzburger Hof finns alla bekvämligheter som behövs för ett lyckat boende. Medan du njuter i hotellets spa-avdelning kan barnen spela minigolf, bada i poolen eller leka i barnrummet – bättre blir det inte!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *