Robert

BERÄTTA LITE OM DIG SJÄLV OCH DIN BAKGRUND SOM VANDRINGSGUIDE

– Jag är född och uppvuxen i Bad Gastein, och har sedan ung ålder intresserat mig för naturen och framförallt skidåkning. 1999 tog jag min skidguidesexamen och startade upp en skidskola i Bad Gastein som jag driver än idag. Jag har jobbat som vandringsguide med STS Alpresor sedan vi startade upp vandringskonceptet 2004.

VARFÖR ÄR JUST GASTEINERDALEN SÅ BRA FÖR VANDRING?

– Den otroliga variationen ger Gasteinerdalen en stark profil som vandringsdal. Utan att vi behöver ta oss ut ur dalen kan vi nå både mjuka, gröna alpängar och högalpina glaciärområden över 3000 meter över havet.

HUR FÖRBEREDER DU DIG INFÖR EN VANDRINGSTUR?

– Innan jag ger mig ut i bergen läser jag igenom dagens väderprognos samt kollar webbkameror och information om området jag planerar att vandra i. Jag tar sedan med mig en stark kopp kaffe, en macka med marillenmarmelade (aprikosmarmelad) och lyssnar på regionala nyheter på radion.

Bad-Gastein Graukogel

VILKEN ÄR DIN FAVORITLED I GASTEINERDALEN?

– Vandringen från Graukogels toppstation upp till alpsjön Palfnersee är fantastisk. Likaså stigen upp mot Untere och Obere Bockhartsee i Sportgastein.

VILKA HYTTOR FÅR MAN INTE MISSA?

 Jag skulle säga att maten på Grabneralm i Dorfgastein är svårslagen. Men om man vill upp och vandra på högre höjder så smakar den kända Schweinsbraten (fläskstekotroligt bra uppe på Hagenerhütte (2475 möh).

Hagenerhütte

NÄMN TRE SAKER MAN MÅSTE HA MED SIG PÅ VANDRINGSTUREN?

– Vattenflaska, första hjälpen-kit, och regnkläder!

HUR BÖR MAN TRÄNA INFÖR EN VANDRINGSRESA?

– Två grundelement i vandring är kondition och styrka. Inför en vandringsresa är det  viktigt att ge sig ut och promenera, löpa eller cykla för att hålla igång grundkonditionen. Jag rekommenderar långa lågintensiva pass.

Alpsjö

VILKET ÄR DITT BÄSTA VANDRINGSMINNE?

– Det finns alldeles för många för att bara hitta ett. Men generellt så finns det ingen bättre känsla än att komma hem efter en rejäl vandringsdag, ta en dusch, och sitta och snacka igenom dagen över en öl med en god vän.

Läs vandringguidens bästa tips del 1 här >>

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *