Inför vintersäsongen 16/17 har vi vässat programmet med två nya skidorter. En av dem är Tyrolens huvudstad, Innsbruck, mitt i hjärtat av Alperna och omringad av totalt 9 skidsystem. Detta är den perfekta ”skidstaden” för dig som vill kombinera grym skidåkning med ett pulserande stadsliv. 

Innsbruck

Mäktig skidåkning ett stenkast från flygplatsen

Efter en 10-minuters taxiresa från flygplasten når du staden och är redo för att spänna på dig skidorna och ge dig ut i det mäktiga systemet.  Det bästa med skidåkningen i Innsbruck är utan tvekan utbudet. Området består av totalt nio olika skidområden inom 45 minuter, vilket gör valmöjligheterna oändliga, det närmsta skidsystemet ligger mitt i staden. Här tillfredsställs alla typer av åkare oavsett om man är nybörjare eller inbiten veteran.

Innsbruck är kanske inte den typiska staden som man associerar med ett klassiskt skidsystem, men inget kunde vara mer fel!  Här finns mängder av skidåkning att hämta och du har möjlighet att utforska flera olika skidsystem under en och samma resa. Välj mellan riktigt bra offpist, glaciärskidåkning och långa härliga carvingpister. En av de allra största fördelarna är att du själv kan välja vart du vill åka på morgonen när du vaknar, det är bara att kolla vädret, känna efter vad kroppen säger och bestämma därefter – det kallar vi semester.

Läs mer om skidåkningen i Innsbruck >>

nordkettenbahn

Mysiga bergsrestauranger med panoramavy

I det stora skidsystemet finns det en uppsjö av bra bergsrestauranger och afterski-ställen som har öppet till sen eftermiddag. En stående favorit är Restaurant Seegrupe som ligger på mittstationen till Nordkette. Hit tar du dig enkelt med gondol från Innsbruck centrum. Restaurangen har en stor och härlig uteservering där både turister och Innsbrucksbor samlas för att njuta av den pampiga utsikten och äta deras goda mat. Varje fredag håller restaurangen öppet längre och då väljer många att dröja sig kvar i backen för att ta ett par fördrinkar innan de fortsätter kvällen nere i stan.

Theresienbräu

Väl i stan ligger det många mysiga barer som lockar törstiga och festsugna skidåkare, oavsett veckodag. Theresienbräu är en häftig bar som ligger på huvudgatan mitt i stan. Här kör man afterski varje dag mellan 15-18 och serverar 1,5 l egenproducerade färsköl för blygsamma 4,50 Euro. Vill du hellre dricka coacktails ska du besöka  360° winebar & lounge som precis som namnet avslöjar är en skybar med en 360 graders panoramavy över staden.

skybar

Kulinariska upplevelser i Gamla Stan

När det är dags för middag kan du välja fritt mellan kök från hela världen. Här finns allt från bistros till italienska trattorior och fine dining restauranger. En av våran favorit är Due Sicilie som är en italiensk restaurang som ligger mitt i staden men ändå lite avsides. Här äter du vedugnsbakade pizzor, grillade fiskrätter, magiska pastarätter och dricker goda italienska viner. Vill du hellre uppleva det traditionella, österrikiska köket ska du besöka Weinhaus Happ som har ett brett utbud av regionala matträtter och över 110 viner på sin vinlista.

Ristorante

Du kan inte åka till Innsbruck utan att hänga i Gamla Stans mysiga gränder. Det lilla området ligger beläget mitt i stan och här hittar du allt ifrån trevliga barer och restauranger till små mysiga butiker och caféer. Här ligger också världsberömda Goldenes Dachl, även kallat ”Det gyllene taket” som är en av stadens främsta turistattraktioner.

Gamla stan

fakta Innsbruck

Läs mer om Innsbruck och se vårt hotellutbud >>

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *