Boutiquehotell, stjärnrestauranger och kilometerlånga pister i totalt sex dalar – det är en bra sammanfattning av exklusiva Lech.  I denna Österrikiska alpjuvel är det mycket kändistätt och här semestrar gärna vår svenska kungafamilj. Hit åker du för att uppleva magisk skidåkning och njuta av högklassig mat i en lugn och vacker alpmiljö.
 Skidåkning i Lech, Österrikiska Alperna

Ett av Österrikes största skidsystem

Lech tillhör skidområdet Arlbergsdalen som tillsammans med orter som St Anton och Zürs bildar ett enormt skidsystem med hundratals nedfarter. Pisterna i Zürs är generellt smalare och mer utmanande medan backarna i Lech är breda och lite snällare. Hela systemet bjuder på över 350 kilometer pist med mest blåa och röda nedfarter som passar såväl nybörjare som erfarna skidåkare. Söker du efter tuffare åkning rekommenderas Hinter-Valluga där det finns oändliga offpistmöjligheter för den våghalsige. I vinter blir systemet helt komplett när den nya kabinbanan Flexenbahn öppnas. Den nya liftbanan ansluter Arlberg med Lech, Zürs, Stuben, St Christoph, St. Anton och Schröcken Warth och bildar Österrikes största sammanhängande skidanläggning.

Den vita ringen

”Der Weisse Ring” – populär skidutflykt

I Arlbergsdalen ligger den välkända skidåkarrutten,Der Weisse Ringäven kallad ”Den vita ringen” som har varit en populär led för skidåkning i mer än 50 år. Ett bra tips för att lära känna dalen är att inleda veckan med att åka den 22 kilometer långa rutten som börjar i Zürs och löper genom Zug, Oberlech och Lech. I januari varje år anordnas ett kultförklarat skidrace i Vita Ringen där den snabbaste åkaren vinner, rekordet ligger på imponerande 44 minuter. För dig som inte siktar på att slå några rekord rekommendera vi att stanna till och äta en god lunch i Oberlech.

Läs mer om skidåkningen i Lech >>

Hotel Goldener Berg i Lech

Mysiga bergsrestauranger med soliga terrasser

När det vankas lunchstopp beger sig de flesta till Oberlech för att äta en långlunch i solen. Ett hett tips är Hotel Burgs soldränkta terrass där du kan njuta av internationell mat och Österrikiska delikatesser. Framåt eftermiddagen samlas folk i Burgs Icebar  för att  skåla i bubbel och njuta av eftermiddagssolen innan de tar sista åket ner till byn. En annan klassiker är Alter Goldener Berg som räknas till en av Lechs populäraste bergrestauranger som serverar nygrillad fisk och BBQ.

Lech

Den bästa afterskin levererar Frozen Icebar som ligger intill toppstationen av Schlegelkopf-liften. Under soliga dagar serveras champange och öl i utomhusbaren tillsammans med färska ostron och läckra antipastis. På söndagar är det live-uppträdande med kända DJ:s fram till solnedgången. Söker du efter mer traditionell afterski med pjäxdans på borden ska du ta dig till den livliga grannbyn St Anton, där blir du inte besviken!

Afterski i Lech

Restauranger i världsklass

När det vankas middag kan du välja fritt mellan över 70 restauranger som alla håller hög klass. Ett måste är att besöka Rud Alpe Gastronomie som är en klassisk Österrikisk restaurang som serverar traditionell Winerschnitzel och Brettljause. Är du sugen på en annorlunda matupplevelse ska du  gå till Restaurant Fux, här möter Österrike Asien och de serveras modern mat med en asiatisk touch. Om du är en äkta gourmand och söker efter fine dining ska du besöka Brunnenhof som ligger beläget i  Hotel Brunnenhof. Restaurangen har tilldelats en stjärna i Guide Michelin för sin matkonst och höga standard.

restaurant fux

Klubblivet i Lech går inte att jämföra med grannbyn St Anton. I Lech njuter man hellre av en god drink i någon av byns trevliga cocktailbarer, men skulle du någon kväll vilja ha lite mer fest ska du besöka nattklubben Scotch Club som ligger i Hotel Kristberg och ägs av Olympiavinnaren Egon Zimmerman, här har många kända celebriteter och kungligheter dansat och druckit drinkar genom åren 🙂

 Få fler restaurangtips här >>

Lech by night

Exklusiv shopping

Är du sugen på att shoppa finns det gott om butiker i byn som säljer exklusiv skidutrustning och kläder från de stora modehusen. Populärast är märkesbutiken Strolz som säljer marknadens trendigaste skidkläder, lyxiga accessoarer och den senaste tekniken. Medan du väntar på att få hjälp kan du ta en drink i butikens egna bar. Om du inte känner för att övertrassera kontot, är fönstershoppingen i Lech ganska rolig också 😉

Besök Strolz och shoppa trendiga skidkläder, lyxiga accessoarer och elektronik.

Här finns en sammanställning över alla butiker i Lech.

Faktaruta Lech

 Läs mer om Lech och se vårt hotellutbud >>

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *