Expressen – Allt om Resor har listat sommarens 27 hetaste resmål i Världen. I topp ligger den spanska badorten Malaga och de italienska öarna Sardinien och Sicilien. På 20:e plats hittar vi vår Österrikiska kurort Bad Gastein som hyllas för sin enastående natur, goda mat och trevliga atomsfär. Så här skriver man:

27 hetaste resmålen
”Allt fler byter ut högsäsongens svettiga och trånga medelhavsresmål mot Alperna i sommarskrud. Bad Gastein har blivit ett sommaralternativ för barnfamiljer, livsnjutare, klättrare och cyklister. Även om de riktigt sportiga klättrar, så åker de flesta lift uppför de brantaste partierna. Sedan, ett par tusen meter upp, sker vandringen någorlunda sidledes på stigar mellan betande kor, ängar och alpstugor. Den som går upp tidigt och vandrar över krönet ned mot Brandner Hochalm har goda möjligheter att studera murmeldjur. Det österrikiska gemytet gör sig påmint i ständiga Grüss gott-hälsningar både på stigarna uppe i bergen och vid gästhusen. Förutom bad i alpsjöar finns termalbad för krassliga pensionärer och vattenparker.”

Resa hit: STS Alpresor har direktflyg från Stockholm, Malmö och Göteborg till Salzburg. Austrian Airlines flyger via Wien från Stockholm. Direktflyg tar drygt två timmar, 1-1,5 timmes buss till Gasteinerdalen för den som bokat paketresa. 

Bo bra: Hotel Salzburger Hof hör till svenskfavoriterna med halvpensionsrum från 1 200 kronor per natt och person. Pensionat Haus Erika drivs av svenskar, dubbelrum från 700 kronor per natt. 

Äta gott: Lunch-”platte” uppe i bergen, med surdegsbröd, charkuterier, ostar och hemkärnat smör. 

Missa inte: Till den blomsterprydda stugan Ober Astenalm vallfärdar folk för husets Krapfen; utomhus friterade bakverk med sylt eller choklad. 

Här kan du läsa mer om Bad Gastein och hitta din resa >>

One Comment

  1. Tack för att vi blir omnämnda som bra boende i Bad Gastein. Ber er dock att justera priset. Ett dubbelrum kostar 700 SEK per natt. Inte 1000 SEK som det står att läsa i artikeln. Vi har fått en del reaktioner från våra gäster.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *