Vill du eller känner du någon som skulle vilja bli reseledare eller skidinstruktör i Alperna? Nu rekryterar vi till våra kurser inför vintersäsongen 2016/2017. Som reseledare har du skidbacken som arbetsplats och träffar nya härliga människor varje dag. Du knyter värdefulla kontakter inför framtiden och kanske bästa av allt – du får  ett minne för livet. Oskar Zacharoff  har arbetat som reseledare för STS Alpresor under fem säsonger och han har lärt sig oerhört mycket om både sig själv och andra.

oskar

Berätta Oskar, varför valde du att söka jobb som reseledare i Alperna?

– Jag sökte jobbet som reseledare på grund av mitt stora intresse för skidåkning och vandring. Att få jobba med något man brinner för är ett riktigt privilegium.

Guidad skidåkning

Beskriv en vanlig dag på jobbet!

– Som reseledare är ingen dag den andra lik vilket gör arbetet utmanande och roligt. En dag brukar börja med att man träffar sina gäster för att försäkra sig om att alla mår bra. Därefter är det dags för gemensam skidåkning där man tar med sig en grupp ut i skidsystemt för att guida dem till de bästa backarna och åken. Här är ens uppgift inte bara att visa dem skidsystemet, man ska även ta dem till det bästa lunchrestaurangerna där man äter lunch tillsammans innan man tar sista eftermiddagsåket ner till afterskin. Dagen tar inte slut här, efter afterskin beger man sig ner till byn för ta hand om de kvällsarrangemang vi arrangerar. Det kan t.ex. vara pubrunda, vinprovning eller olika typer av utflykter. Under mina säsonger i dom italienska Alperna arrangerade vi ibland utflykter till San Siro Arena i Milano för att titta på Champions League matcher. Vi besökte även  Juventus hemmaarena i Turin – riktigt mäktigt 🙂

Vad är det bästa med reseledaryrket?

– Det bästa med yrket är att man får jobba med människor i en fantastisk miljö. Man får vara med och bidra till att gästerna får en trevlig semester vilket gör jobbet helt fantastiskt. Varje dag ställs man inför nya utmaningar vilket leder till nya kunskaper och erfarenheter. Jobbet blir aldrig enformigt eller tråkigt!

Kollegor

Vad har du lärt dig under dina säsonger som reseledare?

– Jag har lärt mig oerhört mycket under mina säsonger i Alperna. Bara det faktum att man ställs inför nya utmaningar och problem varje dag gör att det blir väldigt utvecklande och lärorikt. Som reseledare jobbar man mycket i grupp, samarbete och kommunikation är därför mycket viktigt vilket man verkligen har fått lära sig. Allt kunskap jag har lärt mig under min tid som reseledare kommer jag att ha stor nytta av och bära med mig hela livet.

Läs mer och Ansök >>

Skidåkning i Bad Gastein

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *