Det finns en anledning till att österrikiska Bad Gastein har blivit en av svenskarnas favoritort i Alperna. Orten bjuder på fantastisk skidåkning, liftnära hotell och ett brett restaurang- och nöjesliv. För att du inte ska missa höjdpunkterna i Bad Gastein har vi plockat ut några av våra favoriter och samlat dem i en komplett vinterguide.

Tips: skriv ut guiden och ta med dig på din resa. Dela även med dig av dina smultronställen i kommentarsfältet! 

4 favoritåk i Bad Gastein

Pistkarta över Bad Gastein
Ladda ner pistkarta här >>

1. Dalens längsta åk

Pist H1 och H2 är en omtalad favorit hos alla carvingfantaster som söker efter lite mer avancerad åkning. Detta är dalens längsta åk med totalt 12 km skidåkning från toppen av Schlossalm (2.050 m ö h) ner till Bad Hofgastein. Halvvägs ner är det populärt att stanna till och vila benen på Aeroplanstadl som levererar genuin österrikisk afterski varje eftermiddag.

2. Familjevänligt åk

Pist B11 går från toppen av Stubnerkogel (2.251 m ö h) ner till Angertal (1.180 m ö h). Detta är en trevlig tur som bjuder på varierad åkning med perfekt lutning som passar hela familjen. När det är dags för lunch bör ni stanna till på klassiska Stubneralm och äta Gasteinerdalens kanske godaste Bretljause (charktallrik) eller bara njuta av en varm choklad.

3. Bästa carvingåket

Pist S1 går från toppstationen Kreuzkogel (2.686 m ö h) ner till mittstationen i Sportgastein. Här hittar du den överlägset bästa carvingen i hela Ski amadé med breda och välpreppade pister. Pausa gärna nere i dalen med lunch på Valeriehaus som serverar alltifrån burgare till österrikiska klassiker.

4. Dalens pärla

Pist B5 är en undangömd pärla som går från toppen på Graukogel (2.492 m ö h) ner till dalen. Åket bjuder på härlig och mjuk skidåkning i natursnö som är obetalbart vid nysnö. När det vankas lunch rekommenderar vi Graukogelhütte som vid bra väder levererar en av dalens bästa utsikter.


3 favoritrestauranger

Angelos_unfinished preview (117 von 169)

1. Angelo’s Restaurant

Angelo är en mysig och populär italiensk restaurang som ligger belägen i samma byggnad som Hotel Eden Rock i Bad Gastein. På menyn hittar du alltifrån stenugnsbakade pizzor, pasta, antipasti och traditionella fiskrätter. En populär klassiker är att kombinera sin egna pasta med färska råvaror och italiensk parmesan.

2. Hofkeller

Är du sugen på en traditionell österrikisk middag ska du besöka Hofkeller som ligger beläget i Hotel Salzburg Hofs rustika och charmiga källarvalv. Här serveras traditionell fondue, raclette och steinplatte som är perfekt att äta i ett lite större sällskap. Härifrån går man garanterat inte hungrig 🙂

3. Gatz – Tapas & Steak Bar

Upplev Spanien mitt i Bad Gastein på Gatz Tapas & Steak Bar. Här kan du njuta av österrikiska och internationella viner tillsammans med hemgjord tapas och andra läckerheter som har tydliga influenser från både Spanien, Österrike och Sverige. Välj mellan en hel måltid eller beställ ett glas vin och lite snacks.

Gatz_tapas


Bästa afterskin

Silver Bullet Bar

Bad Gasteins  bästa afterskiställe är utan tvekan Silver Bullet Bar som ligger perfekt beläget mitt i byn. Här får du en skön kombination av röjig pjäxdans och gott barhäng. På Silver Bullet Bars två våningar ryms fyra olika barer varav en är helt specialiserad på shots. Blir du hungrig serveras riktigt goda hamburgare och finger-food i sann amerikansk-kanadensisk stil. Varje dag är det liveuppträdande och ett par gånger per säsong gästas baren av kända svenska artister och DJ:s. Förra året rockade bland annat Måns Zelmerlöw loss på Silver Bullet Bar, se film här >>

Måns uppträder

salzburger-land-logogastein_logo_1salzburgairport-svg


Läs mer om Bad Gastein >>


Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *