Förra året reste Karin Bolmström och hennes vänner på julbordsresa till Bad Gastein. Nu har vi bett henne att summera sina absoluta höjdpunkter från resan. Läs och inspireras!

Bad Gastein

Dag 1

13.00

Efter en kort flygning anländer vi till ett snötäckt Bad Gastein och checkar in på Hotel Salzburger Hof. Vi inleder resan med en lunch på hotellets restaurang Jagdstube. På menyn finns det gott om österrikiska klassiker som knödel och gulaschsoppa men valet faller på en traditionell wienerschnitzel och en kall öl. Det spelas traditionella julsånger i hela hotellet och stämningen är verkligen på topp.

15.00

Eftermiddagen spenderas i hotellets lyxiga spa- och relaxavdelning. Här finns en stor pool, fler olika bastur- och en jaccuzzi som har en slående panoramavy över Gasteinerdalen.

Spa i Bad Gastein

18.00

Efter en fördrink i Ritz Bar är det dags för resans höjdpunkt, de välkända julbordet som komponeras av ingen mindre än TV-kocken Fredrik Eriksson. Vi inleder middagen med ett glas rykande glögg innan vi hugger in på julbordet som består av efterlängtade klassiker, sillinläggningar och kockens egna specialiteter. En favorit blir den gräddkokta grönkålen med bacon och såklart de gigantiska efterrättsbordet.

Julbord


Dag 2

08.00

Klockan ringer tidigt och vi inleder morgonen med en fantastisk frukostbuffé med ägg, nybakade frallor, pannkakor och starkt kaffe. Genom restaurangens panoramafönster skymtar vi snöbeklädda bergstoppar som talar gott inför dagens skidpremiär. Efter frukost gör vi oss klara för skidåkning, medan några i sällskapet följer med på en dagsutflykt till den välkända julmarknaden i Salzburg.

Skidåkning

11.00

Solen skiner mot en klarblå himmel och förmiddagen ägnas helt åt skidåkning på Stubnerkogels topp. När det är dags för lunch tar vi oss till Valeriehaus och slår oss ner framför brasan och njuter av en välförtjänt måltid.

Hot_choclate

16.00

Eftermiddagen vigs åt skidåkning förutom ett pit-stop på Stubneralm där vi dricker varm choklad och Glühwein. När klockan slår fem blir det dags för afterski på legendariska Silver Bullet Bar. Musiken strömmar från högtalarna och stämningen är minst sagt på topp.

_MAX2168

19.30

Efter pjäxdans och allsång väntar en femrätters middag på Hotel Salzburger Hof. På menyn står bland annat kantarellsoppa, lammytterfilé och apfelstrudel. Middagen avrundas som sig bör med live-musik i Ritz Bar innan vi går sömniga upp till rummet.

Ritz restaurang


Dag 3

10.30

Efter en välbehövlig sovmorgon och ett skönt morgondopp är det dags att lämna sagobyn för den här gången. All julstress är som bortblåst men julstämningen är definitivt på topp. Hit åker vi definitivt igen 🙂


Läs mer om våra julbordsresor >>

salzburger-land-logogastein_logo_1

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *