Cervinia är Italiens högst belägna skidort som bjuder på milslånga pister och fantastisk skidåkning. I den mysiga byn trängs charmiga hotell, vinbarer och restauranger som serverar äkta italiensk mat. För att du inte ska missa höjdpunkterna i Cervinia har vi plockat ut några av våra favoriter och samlat dem i en komplett vinterguide.

Tips: skriv ut guiden och ta med dig på din resa. Dela även med dig av dina smultronställen i kommentarsfältet! 

3 favoritåk i Cervinia

Pistkarta
  Ladda ner pistkarta här >>

1. Världens 3:e bredaste pist

I Valtournenchesystemets långa pister kan man vissa dagar har backarna helt för sig själv . Pist nummer 7 är en klassiker som har blivit utnämnd till den 3:e bredaste pisten i världen. Den 20 km långa pisten sträcker sig från Plateau Rosa 3500 m ö.h och är en härlig genomkörare med nästan 2000 meters fallhöjd. Ett klassiskt åk som garanterat ger mjölksyra i låren.

2. Varierat åk som passar alla

Från pist nummer 6 kan du ta dig från Theodulpass 3301 möh ända ner till Plan Maison. Backen startar i röd karaktär men övergår till blå vilket ger en härlig och varierad åkning. Innan du bränner ner för backen kan du ta en varm choklad på Ristorante Bontadini populära solterrass på toppen av Theodulpass.

3. Avancerad åkning i Zermatt

Cervinias skidsystem är sammanskopplat med schweiziska Zermatt som du når enkelt via Plateau Rosa eller Teodulpass. Här hittar du lite mer avancerad skidåkning och flera möjligheter till off-pist. Zermatt ingår inte i lifkortet men du kan uppgradera det och få tillgång till hela systemet för cirka 655 kr.


 Favoritrestauranger i Cervinia

Chalet Etoile

1.  Chalet Etoile Restaurant även kallad ”Ullas”

Vill du äta en riktigt god lunch och samtidigt njuta av en härlig utsikt ska du svänga in på bergsrestaurangen Chalet Etoile. Restaurangen har funnits i familjen Frassys ägo sedan 1974 med svenska Ulla i spetsen. ”Ullas” ligger vid foten av Monte Cervino och nås lättast mellan pist nummer 26 och 6 från Plateau Rosa. Köket är specialiserat på fisk och här äter du kanske Alpernas godaste fisksoppa.

2. Jour et Nuit

Jour et Nuit är en mysig kvällsrestaurang i centrala Cervinia som är känd för sin goda mat och gedigna vinlista. Köket är specialiserat på kött och här kan du äta vedgrillad T-bone steak i världsklass. Ett extra plus är att restaurangens ägare Luca, är expert på lokala viner och gärna hjälper till att välja rätt vin till maten. Restaurangen är ganska liten men väldigt populär så ett tips är att boka bord innan.

La grotta

3. La Grotta

Är du sugen på äkta italienska smaker ska du besöka La Grotta i centrala Cervinia. Här serveras vedugnsbakade pizzor, läckra antipasti och pastarätter i generösa portioner. Restaurangen har även en uppvärmd uteservering som är välbesökt under soliga eftermiddagar.


Bästa Afterskin

Afterski

1. Plan Torrette

Afterski, eller Après-ski som det heter i Italien, tillbringas gärna en bit upp i backen där eftermiddagssolen ligger på länge. Plan Torrette är ett mysigt och populärt afterski-ställe som ligger precis vid toppen av Cretazliften. På eftermiddagen trängs många partysugna skidåkare på restaurangens soldränkta terrass för att avsluta dagen med gott häng och live-musik.

1_52c2fc87680e3

 2. The Bar – Principe delle Nevi

The Bar ligger belägen i de exklusiva ski-in/ski-out hotellet Principe delle Nevi. Hit kan man åka för att att äta en god lunch eller njuta av härliga italienska viner. The Bar är ett trendigt och modernt afterski-ställe med DJ-musik, cocktails och håll igång fram till kvällen. Om man mot förmodan inte vill/kan ta skidorna hem erbjuder hotellets chaufförer skjuts ner till byn 😉


Tips från reseledaren

Picknic i backen

Picknick i solen

Vila dina trötta skidåkarmuskler med en lunch i backen. Varje vecka dukar våra guider upp en buffé av läckerheter på Plan Maison. På menyn står bland annat italienska pastasallader, smakrika ostar, charkuterier och iskall dryck. Njut av solen och den fantastiska utsikten. Läs mer om våra arrangemang >>


Läs mer om Cervinia >>


8 Comments

 1. Anette Månsson

  Hej, kan ni inte fixa ett utskriftsvänligt format på detta, när ni tom rekommenderar att man skriver ut det…?

  • Hanna Lindberg

   Hej Anette, tack för feedbacken. Vi tar med oss detta. Vi hoppas att det funkar för dig att skriva ut det som en webbsida tills vi har ordnat med ett utskriftsvänligt format 🙂

 2. Vill läsa mer om era arrangemang (länken under ”picknick i solen” , men länken leder till en ”log in” sida

 3. Något som vore mycket uppskattat är historik över snödjup i pisterna vid dal och topp per vecka för respektive ort. Jag har försökt att hitta detta utan framgång och får väl lov att ”Googla” det separat. Borde det inte vara bland det första som skidåkare vill kika på innan man bestämmer sig för ort och datum? 😉

 4. Kompletterar Anders kommentar ovan:

  ” Läs mer om våra arrangemang >>” Länken leder till startsidan om Cervinia, inte till någon ytterligare beskrivning av arrangemang.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *