Varje säsong händer det nya saker i Alperna och så även i år. Vi har samlat ihop några av vinterns stora nyheter och happenings som du absolut inte får missa!

Nyhet: Ski Arlberg blir Österrikes största skidområde

I december öppnar tre stycken splitternya bergbanor i St Anton, bland annat den beryktade Flexenbahn. Detta innebär att Ski Arlbergs liftsystem kopplas samman med St Christoph, Stuben, Lech, Zürs och Oberlech och bildar ett gigantiskt område. Med totalt 350 kilometer pist, 87 liftar och 200 kilometer offpiståkning blir det jättelika systemet Österrikes största sammanhängande skidområde. Och det absolut bästa är att liftkortet gäller i hela systemet! Läs mer här >>

Läs mer om våra resor till St Anton >>
panokarte_flexenbahn

Nyhet: Skyway Monte Bianco i Courmayeur

Nya Skyway Monte Bianco, även kallat ”världens åttonde underverk” av italienska skidentusiaster – gör Punta Helbronner mer tillgängligt än någonsin. Med den nya kabelliften kopplas Courmayeur ihop med Punta Helbronner på sydsidan av Mont Blanc-massivet och öppnar upp för magisk skidåkning 3 462 m ö h. En rolig detalj är att liften roterar 360° runt sin egen axel och ger alla i kabinen en mäktig panoramavy över Europas högsta berg. Mäktig upplevelse för den som inte är höjdrädd 🙂

Läs mer om våra resor till Courmayeur >>

 

Nyhet: Ny lift öppnar upp för mer åkning i Val Thorens

I Val Thorens har man inför säsongen 16/17  satsat över 20 miljoner för att rusta upp och förbättra liftsystemet. En stor nyhet är att släpliften som utgår från Le Roc ersätts med en ny toppmodern 6-sitsig stolslift som snabbt och enkelt tar dig upp till toppen av Les Trolles 2 763 m ö h. Läs mer >>

Läs mer om våra resor till Val Thorens >>

Val Thorens lift

Nyhet: Red Bull Playstreets är tillbaka i Bad Gastein

Efter ett års uppehåll står Bad Gastein åter värd för den prestigfulla freeridetävlingen – Red Bull Playstreets. Här samlas den internationella friåkningseliten för att bjuda på en rejäl show mitt i byn. Save the date – 23-24 februari

Läs mer om våra resor till Bad Gastein >>

Event: Sveriges kockelit gästar Bad Gastein

Varje säsong gästas Hotel Salzburger Hof av Sveriges mest välrenommerade kockar. Tillsammans med hotellets kökschef skapar de gastronomisk magi och skräddarsyr unika menyer. I år kommer bland annat Tv-kocken Tommy Myllymäki, stjärnkrögaren Ulf Wagner och Håkan Thörnström.

Se hela programmet >>

Stjarnkockar

Event: The Night Race i Schladming

Den 24 januari är det dags för den 20:e upplagan av herrarnas nattslalom i Schladming. Många skidentusiaster beskriver de som året största händelse och i år räknar man med över 50 000 åskådare. Helt klart en folkfest som måste upplevas. Läs mer och köp biljetter här >>

Läs mer om våra resor till Schladming >>

schladming-finish

Upcoming: I Sölden byggs framtidens lift

Under vintern kommer man att bygga en toppmodern gondollift i Sölden med kapacitet för 4500 personer i timmen. Liften kommer att gå hela vägen upp till de gigantiska skidområdet Giggijoch. Förutom komfort och imponerande konstruktion har man satsat på en minst sagt iögonfallande design. Läs mer >>

Läs mer om våra resor till Sölden >>

Solden

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *